0
Evropske lige

KUP NEMAČKE: Kel evrogolom ostavio Borusiju u borbi za trofej, gol Subotića (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.15 u 23:50

U Nemačkoj su odigrana dva meča četvrtfinala Kupa, a pravo ludilo viđeno je na Signal Iduna parku gde je Borusija tek u produžetku slomila Hofenhajm 3:2 (1:2).

Bili su „milioneri“ na korak do „pakla“ i ostanka bez Evrope sledeće sezone. Ipak, u 108. minutu Borusiju je spasao evrogolom Sebastijan Kel, a koliko je ova pobeda značila domaćinu pokazla je reakcija trenera Jurgena Klopa koji je kleknuo ispred junaka.

Legendarni stadion Vestfalen večeras je bio ispunjen do poslednjeg mesta. Navijači Borusije su bili svesni da im je jedina šansa da sledeće sezone izađu u Evropu Kup i napravili su fantastičnu atmosferu. Ona je dodatno podgrejana u 19. minutu kada je Blaščikovski izveo korner, a Subotić volejom pogodio mrežu.

Ipak, radost domaćih navijača je bila kratkog daha. U 21. minutu Rudi je izveo korner, a Voland je na isti način kao i Subotić pogodio za 1:1. Pravi šok na Signal Iduna parku usledio je u 28. minutu kada je Firmino doveo Hofenhajm u vođstvo od 2:1, posle velike greške Subotića.

U drugom poluvremenu Borusija je krenula na sve ili ništa. Durm je u 57. minutu centrirao, a Aubemejang je loptu glavom smestio u mrežu. Utakmica je otišla u produžetak.

„Milioneri“ su nastavili da kidišu i po svaku cenu da pokušaju da izbegnu penale. To im se isplatilo u 108. minutu kada je Kel golčinom za TV špice postavio konačnih 3:2 za Borusiju.

U utakmici odigranoj pre ove u Dortmundu, Volfsburg je na svom terenu savladao Frajburg 1:0 golom Rodrigeza iz penala.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter