0
Evroliga

DUŠKO IVANOVIĆ: Moram zaustaviti trougao Marjanović-Vilijams-Dženkins!

Objavljeno: 07.04.15 u 21:51

Košarkaši Panatinaikosa u četvrtak od 20.45 gostuju Crvenoj zvezdi u meču sezone.

Atinjani su ovog vikenda osvojili Kup Grčke, ali je utakmica sezone pred njima. Panatinaikos ako želi plasman u četvrtfinale Evrolige moraće da savlada Crvenu zvezdu u Pioniru pred paklenom atmosferom Delija. Ruku na srce Grcima bi posao mogla da odradi i ekipa Makabija trijumfom u Berlinu, ali ako Alba slavi sve oči biće uprte u Beograd. Da „zelenima“ u srpskoj prestonici neće biti lako jasno je i treneru tog tima Dušku Ivanoviću.

– Dopustili smo sebi da u poslednjem meču u Top 16 odlučujemo o sopstvenoj sudbini. Neće biti lako, bez obzira na to što Zvezda nema šanse za dalji plasman, jer svaka pobeda u Evroligi znači daleko više od dva boda – rekao je Ivanović za Novosti.

Srpski stručnjak je istakao da je za PAO najvažnije da zaustavi Zvezdin „trougao“.

– Mnogo toga zavisi od „trougla“ VilijamsMarjanović Dženkins, ali ne smemo ni slučajno da potcenimo talenat ostalih momaka. Takođe, publika u Beogradu, svejedno da li se igralo u „Pioniru“ ili „Kombank areni“, uvek je izdizala tim, čak i preko maksimuma. Moramo da budemo potpuno koncentrisani na jedan izuzetno težak meč -zaključio je Ivanović.

Crvena zvezda će takođe biti motivisana da savlada Panatinaikos, najviše zbog prestiža, a posebnu želju za trijumfom imaće Delije, zbog bratskog kluba i navijača Olimpijakosa.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter