0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NEK SE SPREMI ZVEZDA: PAO sa peharom dolazi u Beograd na meč sezone!

Objavljeno: 06.04.15 u 10:08

Panatinaikos će u četvrtak od 20:45h u Pioniru protiv Crvene zvezde tražiti pobedu vrednu prolaza u četvrtfinale Evrolige, a dodatnu dozu samopouzdanja dobili su osvajanjem Kupa Grčke pobedom nad Apolon Patronom – 68:53.

Panatinaikosu je to čak 57. trofej u istoriji kluba, a do njega su došli veoma lako i bez nekoliko igrača koji su odmarali za meč sezone protiv Crvene zvezde. U finalu Kupa Grčke izabranici Duška Ivanovića nije imala puno problema protiv Apolon Partona, a meč je bio rešen već u prvom poluvremenu kada su ‘Zeleni’ stigli do ‘plus 19’, a protivnika sveli na samo 20 poena za isto toliko odigranih minuta.

Kasnije je sve bilo rutinsko odrađivanje posla, pa je PAO stigao do 16. pehara Kupa Grčke, a ukupno 57. u klupskoj istoriji. Do njega ga je predvodio Lukas Mavrokefalidis sa 13 poena, dok je najefikasniji pojedinac na meču bio Tolin Ficpatrik sa 19 ubačenih koševa.

Janis Blums, Gani Laval i Demarkus Nelson imali su slobodno veče, pa će oni biti sveži i orni za njima odlučujuću utakmicu poslednjeg kola TOP 16 faze Evrolige. Zvezda neće imati rezultatski imperativ pobede u tom meču, osim da eventualno pobedom pomogne Saši Obradoviću i Albi da eliminiše Atinjane.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter