0
Košarka

NBA: Prštali tripl-dablovi i nerealne trojke, šampion srušio najbolji tim lige, vratio se Pol Džordž! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.15 u 09:14

U noći između nedelje i ponedeljka, na katolički Uskrs, gledali smo sedam utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a među njima i nekoliko derbija veoma kvalitetnih timova.

Vest dana je da je Pol Džorž zaigrao posle skoro godinu dana pauze. On je u pobedi Indijane nad Majamijem od 112:89 postigao 13 poena i imao dva skoka i dve asistencije.

– Sve je prošlo onako kako sam očekivao – ponovni doček na teren verovatno je bio najbolji momenat u mojoj dosadašnjoj karijeri i bilo je teško odoleti emocijama – rekao je posle meča Pol Džordž.

https://www.youtube.com/watch?v=-VNku_9b6e4

San Antonio i Golden Stejt ukrstili su koplja u Teksasu, a bolji ovog puta bio je aktuelni nosilac NBA prstena koji je slavio sa 107:92. Ponovo najbolji je bio Kavaj Lenard koji je uz 26 poena(11/17 iz igre) postavio sopstveni rekord karijere sa sedam ukradenih lopti. Baš to je bila prevaga na ovom meču, i pored 24 poena i šest asistencija Stefa Karija.

https://www.youtube.com/watch?v=9v3fa92SzXA

Kavalirsi su i sinoć slavili na svom parketu ovog puta protiv Čikaga 99:94, a pored novog tripl-dabla ‘kralja’ Džejmsa, svoju minijaturu ovog puta imali su Kajri Irving i Džej-Ar Smit koji su zajedno postigli 51 poen. Smit je imao osam ubačenih trojki, a Kajri Irving jednu neverovatnu sa pola terena.

U još jednom duelu dva giganta sa ‘Zapada’ Hjuston je savladao Oklahomu i zadao joj novi udarac u trci za plasman u plej-of. U okršaju Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena, bolja je bila ‘brada’ koja je sa 41 poenom neutralisala tripl-dabl jedine uzdanice ‘Tandera’.

U još jednom derbiju dana, ‘bitci za Los Anđeles’, Klipersi su razbili Lejkerse sa 106:78, što je bilo očekivano, mada je tokom istorije mnogo češće bilo obrnuto. Blejk Grifin je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedi Klipersa, a Diandre Džordan je dodao 14 poena i 11 skokova.

Rezultati:

Oklahoma Siti – Hjuston 112:115
Klivlend – Čikago 99:94
Indijana – Majami 112:89
San Antonio – Golden Stejt 107:92
Njujork – Filadelfija 101:91
Sakramento – Juta 95:101
LA Lejkers – LA Klipers 78:106

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter