1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

LISAC: I ja sam bio u dilemi da li je Partizan oštećen (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.15 u 20:45

Velika prašina se podigla oko pogotka Džej Ar Rejnoldsa u meču Budućnosti i Partizana koji je verovatno i odlučio pobednika. Naime, dok je lopta skakutala po obruču Darko Planinić je povukao mrežicu i tako prekršio pravila, ali sudije i pored toga što su pregledale snimak nisu promenile odluku.

Roman Lisac, izvršni direktor lige, tvrdi da je i on u tom momentu mislio da je Partizan oštećen.

– Moram da kažem iskreno i ja sam pitao najodgovornijeg čoveka o čemu se radi i da li su sudije napravile grešku. Rečeno mi je da nisu, jer je presudila sudijska procena, a u takvoj situaciji je ona odlučujuća. Ja ne smem i neću da presuđujem da li je arbitar bio u pravu ili ne. On je tako procenio i apsolutno mu verujem da je to uradio prema savesti, poručio je Roman Lisac u razgovoru za Sport Netvork.

Izvršni direktor regionalnog takmičenja je poručio da se sistem gledanja snimaka koristi samo u Evroligi i ABA ligi.

– To je izuzetna stvar, jer su arbitri zahvaljujući tome doneli mnogo bolje odluke. Kada se dvoume, stanu, pogledaju snimak i donesu odluku.

Plej-of ABA lige počinje 14. aprila prvim mečevima polufinala u kojem se sastaju Crvena zvezda i Partizan odnosno Budućnost i Cedevita.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Nisam kosarkaski strucnjak,gledam kosarku dugo posebno Partizan.Sami smo krivi sto smo ispustili vodjstvo i nije nam kriv ni Lisac ni Niger ni bilo ko.Samo me interesuje od kad je to slobodna sudijska procena kod dodirivanja mrezice dok je lopta na obrucu?Nisam jos ni jednu utakmicu gledao a da je priznat kos,dal to bila Evroliga,Svetsko,Evropsko,Cipiripi kup…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter