0
Košarka

FOTO: KSS

KSS: Održana sednica Skupštine, Srbija želi Eurobasket 2017 (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.15 u 20:18

U Kući košarke održana je prva redovna sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije. Na sednici je bilo prisutno 26 od 32 delegata Skupštine kojoj su prisustvovali predsednik Dragan Đilas i počasni predsednik KSS Bora Stanković, kao i sva četiri resorna potpredsednika: Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Ana Joković i Andrija Kleut.

Predsednik Skupštine Dragan Gačić konstatovao je da su delegati sve odluke doneli jednoglasno, tako što su usvojili zapisnik sa Izborne sednice Skupštine KSS održane u Nišu, godišnji izveštaj Nadzornog odbora za 2014, godišnji finansijski izveštaj za prošlu, kao i finansijski plan za ovu godinu.

O aktivnostima između sve sednice Skupštine, govorio je predesednik KSS Dragan Đilas.

– Nije prošlo puno vremena između dve sednice, tako da nije bilo previše aktivnosti. Treba izvdojiti organizaciju finanog turnira Milana Cige Vasojevića u Zrenjaninu, koja je bila na vrhunskom niovu i na čemu treba čestitati Košarkaškom savezu Vojvodine.

Imali smo nekoliko sednica Upravnog odbora, na kojima smo doneli tehničke odluke vezane za razvoj i popularizaciju basketa „3 na 3“ koji će najverovatnije postati olimpijski sport. Za razvoj ovog sporta biće zadužen Dejan Dimitrijević.

Dobili smo podršku Vlade Srbije da se kandidujemo za organizaciju Evropskog prvenstva za seniorke 2017. godine. Pošto je odustala Švedska, jedini protivkanidat biće nam Češka.

Imali smo puno razgovara i sa Košarkaškom ligom Srbije, a u sredu nas u Ženevi očekuje sastanak sa čelnicima FIBA. Videćemo da li će biti izneti neki predlozi ili će sastanak biti samo informativan, istako je predsednik KSS, Dragan Đilas.



hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter