0
AdmiralBet ABA Liga

ĐILAS I BODIROGA: Znamo šta je interes srpske košarke!

Objavljeno: 06.04.15 u 17:25

Već izvesno vreme su se mogle čuti priče i vođena je polemika oko eventualnog izlaska srpskih klubova iz regionalne lige. O tome i o još nekim stvarima bilo je reči na sednici skupštine KSS.

FIBA je usvojila novi kalendar od 2017. godine.
– U novi kalendar moraće da se uklope sva klupska takmičenja. To je prostor u kojem ćemo videti kako će se razvijati situacija. Mnogo toga će biti jasnije posle ovog sastanka. Radi se o dugotrajnom procesu, nije to danas za sutra – objasnio je Bodiroga, predsednik takmičarske komisije FIBA.

.Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je važno da ovdašnji klubovi budu deo Evrolige, ali i da se on zalaže za regionalnu ligu.

– Ono što nas očekuje je sastanak u Ženevi. Tu će biti predsednik FIBA saveta Bauman, Demirel iz FIBA Evrope, ali i Bodiroga, kao član takmičarske komisije. Svi imamo isti stav oko toga šta je interes srpske košarke, zašto je važna Evroliga, zašto je važno da naši klubovi budu deo EL i da njihov plasman ne bude ugrožen nikako. Želimo da regionalna liga bude sastavljena od 12 ekipa, ali videćemo šta ćemo uraditi na razgovoru u Ženevi – rekao je Đilas na sastanku skupštine KSS u Beogradu, a prenosi MozartSport.

Sastanku je prisustvovalo 26 od 32 delegata, a beogradske rivale Partizan i Crvenu zvezdu predvode Mlađan Šilobad i Nebojša Čović.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter