0
Košarka

NBA: Magična noć Nikole Vučevića, ‘Gromovi’ ne udaraju bez ‘Durantule’ (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.15 u 09:07

U noći između petka i subote, sva pažnja srpske sportske javnosti bila je usmerena ka američkom kontinentu, mnogi su gledali meč Novaka Đokovića u Majamiju, a ljubitelji košarke su imali priliku da gledaju deset mečeva u najjačoj ligi na svetu.

Nikola Vučević ove sezone  igra košarku svog života, a ako je to radio tokom prethodnih sedamdeset i kusur utakmica, šta tek reći za noćašnju u kojoj je imao najbolji učinak do sada. Crnogorski reprezentativac je ubacio čak 37 poena, uz neverovatan šut iz igre 18/25. Toj statistici je dodao i standardnih 17 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, čime je u velikoj meri doprineo pobedi Orlanda na gostovanju Minesoti od 97:84.

https://www.youtube.com/watch?v=E2nVJYTtwT0

Nosilac prstena San Antonio je konačno ličio na šampiona, Partizanovcima u Denveru je sasuo 45 poena samo u prvoj četvrtini i kasnije nije bilo teško prognozirati ko će biti pobednik. Najbolji je bio Deni Grin sa 21 poenom, dok je Kavai Lenard postigao 20. Jusuf Nurkić upisao je šest poena i devet skokova, a Žofre Lovernj nije ulazio u igru.

https://www.youtube.com/watch?v=b9ZYuQQn3Ek

U svojevrsnom derbiju večeri Memfis je utišao ‘gromovnike’ iz Oklahome, koji bez Kevina Durenta teško će do kraja sezone uspeti da izbore plej-of, a i ako do njega dođu, dalje od Golden Stejta i Stefa Karija niko ne veruje da će moći. Ni Ras Vestbruk nije imao svoj dan, ‘samo’ 18 poena nije bilo dovoljno da se pomogne Enes Karter koji je ubacio 24. Na njihovu žalost, u pobedničkom timu je bilo čak šest igrača sa dvocifrenim učinkom, a prednjačili su Džef Grin sa 22 i Mark Gasol sa 19 postignutih poena.

https://www.youtube.com/watch?v=eiMUJzc0sw4

Pobede su još ostvarili Toronto, Čikago, Indijana, Los Anđeles Lejkersi, Nju Orleans, Vašington i Milvoki.

Rezultati:
Minesota – Orlando 84:97
Oklahoma Siti – Memfis 92:100
Čikago – Detroit 88:82
San Antonio – Denver 123:93
Indijana – Šarlot 93:74
Vašington – Njujork 101:87
Bruklin – Toronto 114:109
Boston – Milvoki 101:110
LA Lejkers – Portland 77:107
Sakramento – Nju Orleans 95:101

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter