3
Domaći fudbal

MIRKOV: U Srbiji nema nameštanja, a čak i ako ga ima, mi za to nemamo dokaza

Objavljeno: 04.04.15 u 10:36

Fudbal u Srbiji odavno se smatra neregularnim i da se utakmice nameštanju, dogovaraju, igra ‘tri za tri’… Oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije Milivoje Mirkov izjavio je da za to postoji mogućnost, ali da ne postoje nikakvi dokazi za postojanje takvih radnji.

Pre nekoliko dana iz Evropske kuće fudbala stigao je signal da je jedna utakmica našeg elitnog ranga sumnjiva, ali Oficir za integritet FSS Milivoje Mirkov ističe da je to bio jedini slučaj u poslednjih 18 meseci.

Možda ima nameštanja u Srbiji, nisam siguran, ali apsolutno ne postoji nijedan dokaz. Ako neko i namešta, ne radi to preko telefona – rekao je Mirkov.

On je istakao da Fudbalski savez Srbije prati gotovo sve moguće parametre za proveravanje ‘štelovanja’ rezultata, čak i kladionice.

– Pratimo sva događanja, promene. Ukoliko se proceni da je neki meč sumnjiv zbog drastičnog pada kvote, onda se alrarmira oficir iz te zemlje. U poslednjih godinu i po dana dobili smo samo jedan takav signal. I to pre četiri dana, za meč Superlige koji je odigran. Naravno da neću reći o kom susretu se radi, jer ne bih mogao da sprovedem postupak. Ali, pad kvota ne mora da stvara sumnju u rezultat – objasnio je Mirkov.

Ipak, ako je verovati njegovim rečima, srpska Jelen Superliga se nalazi na dnu UEFA liste takmičenja koja su pod lupom, tako da je sve po protokolima, barem što se tiče Srbije.

– Ulazio sam u svlačionice domaćih timova pred neke mečeve i obaveštavao aktere da je utakmica pod lupom. Mi se nalazimo na samom dnu liste UEFA, što znači da je naša Superliga, da upotrebim termin, regularna, jer postoji samo jedna utakmica na koju je UEFA stavila kažiprst, a za sada nijedan dokazzaključio je Milivoje Mirkov.

Prethodnih meseci stizale su nam informacije da se nameštalo u Austriji, ali i u španskoj Primeri.

hotsport.rs       

0
0

3 Komentara

  1. PA GOSPODO DA LI SE SADA STIDITE VAŠIH KOMENTARA DA JE UTAKMICA U NOVOM PAZARU I VOŽDOVCU NAMEŠTENA. SMO LUPATE GLUPOSTI I MISLITE DA ZNATE NEŠTO A SUŠTINSKI POJMA NEMATE. BUDITE ISKRENI I SAMI SEBI UPIŠITE ODGOVOR NA SVOJ KOMENTAR. SADA SE POKRIJTE PREKO GLAVE I PSSSSSSS.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter