0
Košarka

ŠTO SE MORA, MORA SE: Pekmen sledeće nedelje na operacionom stolu

Objavljeno: 03.04.15 u 17:24

Minesota Timbervulvsi potrvdili su da će crnogorski centar Nikola Peković operisati Ahilovu tetivu. Ooperacija će se obaviti sledeće sedmice u Šarlotu, a zahvat će izvršiti specijalista za stopala doktor Robert Anderson.

Trener Vulvsa Flip Sanders je u ponedeljak potvrdio da je Peković završio sezonu zbog povrede. On je odigrao samo 31 utakmicu uz prosek od 12,5 poena i 7,5 skokova po meču.

Otkako je u avgustu 2013. godine potpisao petogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara, Peković je odigrao samo 85 utakmica tokom dve sezone za Timbervulvse.

U NBA je stigao 2010. iz Panatinaikosa, sa kojim je dva puta bio šampion Grčke, kao jedan od najboljih centara Evrope. Osvojio je Evroligu 2009, tada je izabran u najbolji tim takmičenja, a godinu dana radnije je bio MVP fajnal-fora ABA lige.

Košarkaško ime stekao je u Partizanu, sa kojim je osvojio tri titule prvaka Srbije i po dve ABA lige i Kupa Radivoja Koraća.

U NBA karijeri prosečno beleži 12,9 poena uz 6,9 skokova po utakmici.

Njegova ljubav prema Partizanu ne bledi čak ni u dalekoj Americi. A voli i pevačice… Zbog toga je zapadao i u nevolje.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter