3
AdmiralBet ABA Liga

NA DANAŠNJI DAN: Zvezdine suze u Ljubljani i jedan od najtežih poraza u ovom milenijumu (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.15 u 11:58

Na današnji dan pre 12 godina igrala se prva sezona ABA lige, a Crvena zvezda imala je najviše ambicije. Međutim, jedan šut srušio je sve snove o osvajanju titule u debitanskoj i istorijskoj sezoni regionalnog takmičenja.

U polufinalu fajnal-fora u Ljubljani Zvezda je igrala protiv Zadra i bila favorit za ulazak u finale, ali nije joj se dalo. Tragičar Crvene zvezde bio je Jovan Koprivica, iako je tokom celog meča u Zadru imao zapaženu ulogu u crveno-belom dresu. On je na 20-ak sekundi do kraja promašio slobodno bacanje kojim bi da je bio precizan Beograđani otišli na ‘plus tri’, nakon čega bi verovatno pravili faul i imali sve u svojim rukama.

Umesto toga, Zadar je imao sasvim dovoljno vremena da stigne do koša za produžetak ili pobedu, što su i učinili. Najbolji igrač hrvatskog tima Marko Popović je krenuo u prodor, usledio je pas u ćošak ka Majklu Miksu, koji je pogodio preko cele odbrane Crvene zvezde, inače izuzetno dobro postavljene.

Usledila je neverica na klupi crveno-belih i ostrašćeni komentar hrvatskog novinara. Ispostavilo se da je Crvena zvezda tada bila najbliža finalu regionalnog takmičenja, čak bliža i od prošlogodišnjeg polufinala protiv Cibone.

Ove sezone Zvezda je ponovo bila najdominantnija u regularnom delu regionalnog takmičenja, ali je imala samo jednog košarkaša u idealnoj petorci.Navijače će ipak, svakako obradovati podatak da ekipa u glavni deo sezone ulazi kompletna.

hotsport.rs       

0
0

3 Komentara

  1. Nisu to isti klubovi. Ta Crvena je zamrznuta a ova danasnja je fmp…mada ih ceka slicna sudbina kada im vlasnik ode u zatvor. Pravda je spora ali…he he

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter