0
Domaći fudbal

HEROJ! Sudija spasio život igraču na utakmici Beogradske zone!

Objavljeno: 03.04.15 u 15:31

On je heroj dana, nedelje, meseca, godine. Nenad Radivojević, glavni sudija na utakmici 19. vanrednog kola Beogradske zone između Baćevca i Radničkog sa Novog Beograda, spasio je život Marku Kapetanoviću, prvotimcu gostujućeg kluba. 

U 87. minutu posle jednog duela, Kapetanović je ostao da leži na travi, bez svesti, ali je na njegovu sreću, sudija Radivojević, koji je inače završio srednju medicinsku školu, brzo pritrčao i pravovremenom intervencijom spasio život.

– Nije nam bilo do utakmice, pobede, do bodova… Ma, to nas nije zanimalo. U mislima je samo bio taj trenutak i kako će se kasnije sve završiti – rekao je vidno uznemiren dan posle meča u Baćevcu Jovica Milikić, trener Radničkog.

Na sreću svih, a pre svih mladog fudbalera Marka Kapetanovića (rođen 1995. godine), on se uspešno oporavlja i svi veruju u njegov brz povratak na teren.

– Svi u klubu, kao i Markova porodica, do neba smo zahvalni sudiji Radivojeviću. Ne smemo ni da zamislimo šta bi se dogodilo da nije bilo njegove reakcije – kaže Milikić. 

Sudija Radivojević se takođe oglasio posle ovog događaja.

– Učinio sam ono što bi, siguran sam, svako na mom mestu u takvoj prilici postupio. Izvukao sam Marku jezik i time omogućio disanje. Sve završilo na najbolji način – rekao je Radivojević i savetovao svoje kolege kako da reaguju u ovim situacijama.

– U takvim prilikama najvažnijeje  pružati pomoć na adekvatan način, ali bez panike… Ovo je samo još jedan dokaz zašto je neophodno da na utakmicama bude obavezno prisustvo lekara. Ljudski životi nemaju cenu – istakao je Radivojević, a prenosi Sport.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter