0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda večeras u LItvaniji igra za svoju dušu, Marjanović za rekorde

Objavljeno: 03.04.15 u 10:58

Boban Marjanović mogao bi već večeras protiv Žalgirisa (18:45h) da obori rekorde kojima bi ušao na listu besmrtnih igrača najelitnijeg takmičenja.

Crvena zvezda izgubila je svaku šansu da se plasira u četvrtfinale Evrolige, a tu nadu oduzeo im je upravo Žalgiris u beogradskoj Kombank arenu. Litvanski tim je tada slavio sa 70:68 uz neverovatno loš šut za tri poena srpskog tima. Izabranici Dejana Radonjića u tom meču šutirali su 0/19 izvan linije 6,75, što ih je nesumnjivo odvelo u poraz, ali da je ušao poslednji šut Markusa Vilijamsa, sada bismo verovatno drugačiji tekst pisali.

Ovako, Zvezda je sada na samo tri pobede iz 12 odigranih utakmica, pa će u Kaunasu igrati ‘za svoju dušu’. Žalgiris takođe nema rezultatski imperativ, s obzirom da ima samo jednu pobedu više od Crvene zvezde, reklo bi se, baš tu jednu koju su ukrali crveno-belima u Beogradu.

Zvezdin gorostas Boban Marjanović poznat je kao timski igrač, koji ne pridaje veliku pažnju pojedinačnoj statistici, ali bi večeras u Litvaniji mogao da uđe u istoriju ukoliko bude na nivou prethodnih utakmica. ‘Bobinatoru’ fali još 16 skokova da bi prestigao Mirsada Turkdžana po broju uhvaćenih lopti, 70 indeksnih poena da bi oborio rekord Arvidasa Sabonisa po broju indeksnih poena i samo jedan dabl-dabl da bi postavio rekord, za sada ih ima 14.

Sve to bi Marjanović da ostvari u naredne dve utakmice, a pojedine statističke komponente možda već večeras. Trener Žalgirisa danima razmišlja kako da zaustavi najboljeg centra dosadašnjeg toka Evrolige.

– Pobedili smo u Beogradu i uradićemo sve što možemo da ih pobedimo i u Kaunasu. Neće biti lako, jer Zvezda ima u svojim redovima potencijalnog MVP igrača Evrolige, Bobana Marjanovića. Veoma ga je teško neutralisati iz igre, tako da moramo da zaustavimo njegove saigrače, a Marjanovića da bar ograničimo, što je više moguće – poručio je Krapiskas.

Jaka Blažič, bek Crvene zvezde, smatra da će večerašnji meč biti dobra priprema za polufinalnu seriju ABA lige sa Partizanom.

– Žalgiris igra veoma čvrsto na domaćem terenu, vrlo su agresivni u odbrani i mnogo bolje pogađaju šuteve iz daljine, po kojima su prepoznatljivi. Dobro smo se spremali poslednjih nekoliko dana i nadam se da ćemo pružiti još jednu dobru partiju i zabeležiti pobedu. Svaki meč u ovoj fazi Evrolige je veliki motiv za našu mladu ekipu – naveo je Blažič.

Meč 13. kola TOP 16 faze Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se večeras od 18:45h u Kaunasu.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter