0
Evrokupovi

DOBRO VIDITE: Ovo je Džoni, odnosno Džaja, koji/a igra kvalifikacije za Mundijal

Objavljeno: 03.04.15 u 19:30

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, pa shodno tome, a budući da je transseksualaca sve više, red je, valjda, da se jedna takva osoba pojavi u fudbalu. dobio svog prvog transseksualca, a ime mu je Džaja! Reprezentativac Američke Samoe Džaja Sameula (26), rođen(a) kao Džoni, prvi je transvestit koji je igrao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

Džaja je bio/la ključni igrač u pobedi svoje države 2011. Prošle godine urađen je dokumentarac o ovom fudbaleru „Next goal wins“- piše Informer.

– Do utakmice sa Tongom nisam ni bio svestan da sam jedini transseksualac u jednom kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo. U Američkoj Samoi nas ima mnogo koji igramo ligu. Rastužilo me je kada sam shvatio da su ljudska bića sposobna da ograničavaju druga ljudska bića samo zato što su drugačija – priča Džaja.
Džaja je van terena prava dama, radi sve što rade žene, ali na terenu postaje bespoštedna. Na ostrvu usred Tihog okeana ovakvih osoba ima dosta, pa se ne oseća diskriminisanom.  Uzor je deci na ostrvi i motiviše ih da se bave fudbalom. 

Džaja sada živi na Havajima gde studira. Želeo/la je da se podvrgne operaciji promene pola, ali se predomislio zbog fudbala.

– Odlučio sam da odložim promenu pola za četiri godine da bih mogao još jednom da predstavljam Američku Samou u kvalifikacijama za Mundijal. Ide nam dobro, a i bilo bi pogrešno shvaćeno kada bih sada odustao od fudbala – naglašava Džaja koji se na zvaničnom FIFA profilu i dalje vodi kao Džoni.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter