1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ĆURČIĆ: Bio sam spreman na kritike

Objavljeno: 02.04.15 u 09:28

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić, izjavio je da je i pre nego što je zvanično postao selektor „Orlova“ bio pripremljen na kritike javnosti.

A kritike na račun novog selektora nisu izostale nakon poraza Srbije od Portugalije rezultatom 2:1 u Lisabonu.

– Ne bih želeo da ulazim u polemiku i da koristim neke meni strane reči. Znam samo da ko nije radio ovaj posao sa reprezentacijom ne može da sumira i razume sve okolnosti. Kritike čitam, trudim se da izvučem pozitivne pouke, ali ću zaključak zadržati za sebe. Iskreno, bio sam pripremljen za sve ovo, još pre dva – tri meseca. Ljudi koji se bave malo duže tim stvarima, odmah su mi predočili gde će, ko će se pojaviti i šta će pričati, ako izgubimo u Lisabonu. Očekivano – rekao je Ćurčić, prenosi Žurnal.

Selektor ne krije da mu znači svaka podrška koju može da dobije.

– Znači mi svaka reč podrške, jer sa tim trenerima godinama delim sudbinu srpskog fudbala. Drago mi je da su moje kolege prepoznale situaciju. U svakom slučaju analiziram podršku, ali i kritiku – jasan je trener Srbije.

Posle svega viđenog u Lisabonu, Ćurčić ne krije da prolazi kroz teške trenutke i dodaje da se nadao boljoj igir.

– Ne bih koristio tako teške reči, nisam razočaran, ali mi je mnogo teško. Očekivao sam bolje izdanje, ali u isto vreme znam i protiv koga smo igrali. Sigurno da možemo bolje. Ne bi trebalo upirati prstom u bilo koga i seći glave. Nema Srbija izbor od 50 do 100 igrača, ovo je najbolje što imamo. Ne vidim grešku kada je izbor reprezentativaca u pitanju – podvukao je Radovan Ćurčić.

Pročitajte kritike na račun igre reprezentacije Srbije koje je uputio legendarni Dragan Stojković Piksi.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter