1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BLAŽIČ: Žalgiris dobra priprema za Partizan

Objavljeno: 02.04.15 u 14:53

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da veruje da će njegov tim pobedom protiv Žalgirisa napraviti dobru uvertiru pred odlučujuće utakmice u završnici sezone.

– Potrudićemo sa da meč protiv veoma kvalitetnog i iskusnog protivnika iskoristimo na najbolji moguči način kao pripremu za ono što nam predstoji u plej-ofu ABA lige. Pokušaćemo da zabeležimo pobedu u Kaunasu i potrudićemo se da odigramo na najvišem nivou. Svaki trijumf u Top16 fazi nam znači iz više razloga, a posebno jer se pobedama nad renomiranim timovima stvara pobednički mentalitet – rekao je Blažič za klupski sajt.

Slovenački reprezentativac dodao je da je Žalgiris posebno nezgodan rival na svom terenu.

– Žalgiris igra veoma čvrsto na domaćem terenu, vrlo su agresivni u odbrani i mnogo bolje pogađaju šuteve iz daljine, po kojima su prepoznatljivi. Dobro smo se spremali poslednjih nekoliko dana i nadam se da ćemo pružiti još jednu dobru partiju i zabeležiti pobedu. Svaki meč u ovoj fazi Evrolige je veliki motiv za našu mladu ekipu – naveo je Blažič.

On je istakao da crveno-belima najveća opasnost preti nam od Džejmsa Andersona i Paulijusa Jankunasa.

– Ostali igrači daju ogromnu energiju i iskustvo ekipi koja je svojim igrama ove sezone pokazala veliki kvalitet. Pariraćemo im snažnom odbranom i dobrom igrom u tranziciji, a model igre iz drugog poluvremena protiv Albe trebalo bi da nam bude putokaz za trijumf. Pokušaćemo da nametnemo ritam koji nama odgovara – zaključio je Blažič. 

Podsetimo, Zvezda će u Kaunasu biti prvi put kompletna nakon dva meseca.

Utakmica 13. kola E grupe Top16 faze Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se u petak u 18.45. sati. 

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter