in , , ,

PRVO VADILI PIŠTOLJ, A SAD FINGIRAJU SLUČAJ: ‘Nezvisnost’ ponovo pokazao prstom na Novi Pazar

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ najoštrije je osudio Fudbalski klub Novi Pazar, koji kako pišu u saopštenju, „vodi montirani disciplinski postupak protiv igrača Žarka Udovičića“.

Kao što je dobro poznato, Udovičić je došao u centar pažnje javnosti pošto su mu navijači Novog Pazara pretili pištoljem, u klupskoj svlačionici 23. februara, a posle promašenog penala u meču sa Radom.

On je preko svog pravnog zastupnika ponudio klubu sporazumni prekid saradnje, koji je Novi Pazar odbio, pa je fudbaler pokrenuo sudski postupak protiv kluba pred Arbitražnim sudom Fudbalskog saveza Srbije.

– Odmah posle pokretanja sudskog postupka, Novi Pazar je pokrenuo disciplinski postupak protiv igrača. Na teret mu se stavlja nedolazak na trening 19. i 20. februrara kao i da nije bio u svom stanu posle ponoći 20.02. i 21.02. 2015. godine. Kao dokaz da se radi o montiranom i zlonamernom postupku napominjemo da je tačno da Žarko Udovičić nije bio u svom stanu u Novom Pazaru u to vreme, jer je tog dana sa ekipom bio u karantinu u Beogradu pred utakmicu sa Radom, koja je odigrana sledećeg dana u 13.30 sati – piše u saopštenju sindikata „Nezavisnost“.

Sindikat dalje navodi da su čelnici Novog Pazara pokušali pismeno da zastraše igrača poslavši mu dopis da će, ukoliko se ne vrati, biti raskinut ugovor na njegovu štetu.

– Sindikat profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’ najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje FK Novi Pazar kojim nanosi veliku štetu gradu Novom Pazaru i srpskom fudbalu. Pozivamo i Discipinsku komisiju Fudbalskog saveza Srbije da javno objavi odluku koju su doneli 18. marta i predsednika Tomislava Karadžića, najodgovornijeg čoveka srpskog fudbala, da javno osudi ovakvo ponašanje FK Novi Pazar i da prestane sa davanjem podrške nasilju nad igračima zbog svojih ličnih interesa – stoji u saopštenju.

hotsport.rs       

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Odgovorite
  1. Karikatura od ministra sporta nikako da izadje u javnost po pitanju ovog slucaja!Da li je NP drzava za sebe pa vaze posebni zakoni?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

RADOVI: Renoviranje stadiona u Subotici

MILINKOVIĆ DEMANTUJE GLASINE: Nisam u sukobu sa Sašom Ilićem