1
Fudbal

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: Igrači bili bez želje, nemamo vođu na terenu

Objavljeno: 01.04.15 u 09:45

Jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada, Dragan Stojković Piksi, nije zadovoljan načinom na koji su reprezentativci Srbije izgubili od Portugalije sa 2:1.

Peta „Zvezdina zvezda“ svojevremeno je žario i palio sredinom terena igrajući tada za Jugoslaviju. Međutim, njegovih naslednika kao da nema.

Kako sam Stojković kaže, gledao je meč sa Portugalijom i nije imao šta da vidi. A ono što je video – nije mu se nimalo svidelo.

– Ili su loše vođeni, ili igraju u lošem sistemu, ili previše defanzivno. Gledao sam utakmicu i sve se videlo kao na dlanu. Mnogo sam se nervirao, jer je očigledan nedostatak želje u ključnim momentima utakmice“, rekao je Stojković u intervjuu za Novosti.

On je dodao da bi „Orlovi“ u gurpi u kojoj igraju morali da zauzimaju barem drugo mesto.

– Više je nego očigledno da nemamo tim. Da nešto ne štima u igri, ali ni u pripremi utakmica. Pričao sam sa nekoliko vrhunskih trenerskih imena. Niko ne može da veruje da od ovakvih pojedinaca mi ne možemo da sastavimo kompaktnu reprezentaciju – kazao je Piksi.

Stojković je ponovio svoj dobro poznati stav da je teško očekivati rezultat kada su nosioci igre srpske reprezentacije – defanzivni igrači.

– Suština je u sledećem: reprezentacija Srbije mora da ima lidera na terenu koji će igrati na sredini terena, koji će biti kreator igre i koji će praviti očiglednu razliku kada lopta krene ka napadaču, kada treba da se napravi neka dobra akcija – jasan je Stojković.

Na pitanje da li postoji takav fudbaler među ovom selekcijom „Orlova„, Piksi je odgovorio potvrdnim klimanjem glave.

– Ima! To bi možda mogao da bude mali Ljajić. Ali on još mnogo mora da radi na sebi. Da bude, sportski rečeno, bezobrazniji na terenu. Sve u svemu, nemamo vođu, a tako nam nedostaje – smatra Stojković.

Bivši nosilac igre reprezentacije veruje da sve lađe još nisu potonule.

– Očigledno je da je oko reprezentacije loša atmosfera. Ona se, naravno, popravlja samo dobrim rezultatima A tima. Ponavljam, mnogo je razloga koji su za duboku analizu i za koje objašnjenje nemaju ni najbolji svetski stručnjaci. Ima spasa, ako se nešto pod hitno promeni. Da vidimo da li je to tim, da li je to sistem igre, da li je to promocija novog vođe ekipe. S koje god strane da pogledamo, to je, na moju veliku žalost, očaj – podvukao je Stojković.

Porazom nije bio zadovoljan ni bivši selektor Radomir Antić, a kako je on video dešavanja na terenu saznajte ovde.

hotsport.rs       

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter