0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

UZDANICA PARTIZANA: Zvezda je fenomenalna, ali bila je i prošle godine…

Objavljeno: 31.03.15 u 19:00

Veliki igrač, veliki čovek, veliki Grobar. Što-šta je tokom karijere pretrpeo i pregurao Aleksandar Pavlović i ostvario želju da posle NBA igra u Partizanu i pred najboljim navijačima na svetu.

 Velika prašina se oko njega digla u poslednje vreme, a sve je završeno najbolje po sve strane – njega, Partizan i navijače. Porodica je ostala na okupu, a da li su ga minula dešavanja uzdramala, pa još i dešavanja i vređanje u Podgorici?

– Ne, stvarno nisu. Situacija je napetija što je važnija utakmica. Ali, kroz to se normalno prolazi, kao i kroz svaku drugu tešku situaciju. Nijedan igrač ne sme da se opterećuje i izgori, jer tada se utakmica gubi. Mi nismo izgoreli protiv Budućnosti, ali smo iz više razloga izgubili – rekao je Pavlović za Žurnal.

O situaciji sa Vujoševićem nema šta da se priča.

– Imali smo 12 pobeda zaredom pre meča u Podgorici. Onda smo protiv Mege odigrali utakmicu koju nismo smeli da izgubimo. Bila je prijateljska, ali i pripremna za mnogo važan i težak duel. Otišli smo dole, dali sve od sebe, ali nismo ostvarili željeni rezultat u meču sa velikom tenzijom. Sada idemo dalje, nije smak sveta.

Vređanje u Morači?
– Bilo je i očekivano, Budućnosti je utakmica bila isto važna kao i nama. To je do navijača, ali na mene uopšte nije uticalo. Skoro uopšte, jer su me samo još više motivisali. Ako je to bilo moguće. Jedino mi je teško palo što smo izgubili.

Kaže da nije razmišljao „šta bi bilo kad bi bilo“ da Milosavljević i on nisu propustili finiš zbog petih faulova.

– Žao mi je samo što sam dobio treću ličnu na poluvremenu, jer ništa nisam uradio. Pretpostavljao sam da će igrači Budućnosti provocirati, zato sam rekao sebi „samo mirno“. Mrdnuo nisam, ali… Bilo je dosta neverovatnih dešavanja, recimo da navijač uhvati igrača za glavu. Ali, i pored toga smo bili blizu pobede. Trebalo je da dobijemo – prebacuje Pavlović krivicu na crno-belu stranu.

Sledi polufinalna serija protiv Crvene zvezde, čiji će pobednik ići u Evroligu.
– Razmišljamo i mi o Zvezdi, naravno. Kroz utakmice kao što je bila ova u Nišu pokušavamo da pripremimo igru za polufinale. Znamo kako smo pobedili u poslednjem derbiju, poznajemo njihove mane. Svako u ekipi, od trenera do igrača, veruje u pobedu.

Samopouzdanje je osnov za uspehe. Na čemu svoj optimizam grade crno-beli?
– Trenutnoj formi i tome što će samo da bude još bolja, želji za pobedom i iskustvima iz prethodnih godina.

 Zvezda igra izvanredno.
– Kako da ne, fenomenalno! Ali, igrala je i prošle godine, bila takođe prva… Jeste sada još bolja, svi ti rezultati naravno da nisu slučajni. Ali, videćemo. Svaka utakmica je priča za sebe. Svaka će biti teška i drugačija. Mi nastavljamo punom parom sa treninzima i pripremom.

Prilagođavanje iz NBA na evropsku košarku nije lako. Sada je u takvoj situaciji Džoš Akojon, veliki adut Partizana.

– Teško je uklopiti se u bilo koji sistem, a posebno kada si igrao u tako drastično različitim uslovima. Ali, Džoš je dovoljno inteligentan i iskusan da shvati i prihvati ulogu pred kojom se našao. Bori se sa oscilacijama, ali to je potpuno normalno. Odličan igrač- zaključio je Pavlović.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter