0
Evropske lige

UCENA ZA ‘STARU DAMU’: Povucite optužbe i dobićete dve titule nazad!

Objavljeno: 31.03.15 u 20:53

Ovih dana u Italiji podigla se velika bura oko odluka Specijalnog suda u toj zemlji vezanih za krivicu čelnika Juventusa iz perioda kada su Torinezi optuženi za nameštanje utakmica, ali i sudije, zbog čega su izbačeni u niži rang takmičenja.

Tadašnji generalni direktor Juventusa Lućano Mođi oslobođen je optužbi da je u periodu od 2004. do 2006. godine zvao sudije i nameštao utakmice Serije A. Tada je Mođi bio osuđen na pet godina zabrane bilo kakvog rada u fudbalu, a Juventus je bio izbačen u Seriju B, oduzeta su mu dva ‘Skudeta’ usled čega se raspala šampionska ekipa iz tog perioda.

Oslobađanje krivice Mođija, automatski znači da ni Juve nije bio kriv za Kalčopoli, pa se sada pojavila inicijativa da se ‘Staroj dami’ vrate oduzete titule, ali i da se nadoknadi šteta naneta ugledu kluba. Na udaru se sada našao predsednik Fudbalskog saveza Italije Tavekio koji sada ima predlog za Juventus.

– Razmotrićemo pitanje titula. Ono što me u datom trenutku interesuje jeste da Juventus odustane od tužbe jer bi FS Italije bankrotirao ukoliko bi morao da isplati 443 miliona evra. Moraće da odustanu od optužbi da im je naneta šteta posle čega ćemo moći da pregovaramo sa Juventusom oko oduzetih titula. Shvatamo da osvojeno na terenu pripada Juventusu zbog čega nema razloga da se ide na sud – pomalo u strahu govori Tavekio za ‘Tutosport’.

Prvi čovek italijanskog fudbala očigledno je zabrinut za telo koje vodi i koje bi, ukoliko bude moralo da isprati toliku sumu Juventusu, jednostavno, propalo. Zato je ovo veoma dobra vest za navijače bjanko-nera, koji bi i zvanično mogli da dobiju 30. i 31. titulu zaslužene na terenu 2005. i 2006. godine.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter