0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠTETA: ‘Orlići’ nisu izborili plasman na EP i pored velikog preokreta u režiji Jovića i Šaponjića!

Objavljeno: 31.03.15 u 22:04

Omladinska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina i pored četiri gola i pobede nad Norveškom od 4:2 (0:2).

Izabranici Ivana Tomića svakako zaslužuju sve pohvale za večerašnji nastup, pogotovo u drugom poluvremenu, s obzirom da su u taj deo igre ušli sa dva gola zaostatka. Norvežani su u prvih 45 minuta golovima Espejorda i Trozbija vodili sa 2:0, ali su onda ‘Orlići’ zaigrali onako kako se očekivalo od prvog sudijskog zvižduka.

Luka Jović bio je najzapaženiji u drugoj polovini utakmice, pošto je sa dva gola i dve asistencije doneo Srbiji veliki preokret. Prvo je i sam zatresao mrežu Skandinavaca u 50. minutu, da bi u 78. asistirao Radonjiću za izjednačenje. Samo nekoliko minuta kasnije poslužio je Ivana Šaponjića koji je Srbiji doneo potpuni preokret, a tačku na ovaj meč stavio je najbolji pojedinac susreta Luka Jović pogotkom u 89. minutu.

Bila je ovo velika, ali pirova pobeda omladinske reprezentacije Srbije, s obzirom da je Holandija u istom periodu vrlo lako slavila nad Švajcarskom sa 3:0 i obezbedila sebi kartu za Češku, gde će se igrati EVRopsko prvenstvo za igrače do 19 godina. Ipak, svaka čast našim reprezentativcima na zalaganju i istrajnosti do kraja, bez obzira što je bilo poznato da će Holanđani biti jedini putnik iz naše grupu na evropsku smotru mladih fudbalera.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter