1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

STATISTIKA POKAZUJE SVE: Bobinatoru fali još ovoliko da postane najbolji u Evropi!

Objavljeno: 31.03.15 u 13:33

Centar Crvene Zvezde Telekom Boban Marjanović jedno je od otkrovenja Evrolige u tekućoj sezoni, a u preostala dva kola imaće priliku da obori tri rekorda. 

Ukoliko nastavi u dosadašnjem ritmu, Bobinator bi mogao da postavi nove rekorde u tri kategorije – broj skokova u jednoj sezoni EL, indeksnih poena, kao i dabl-dablova. 

BROJ INDEKSNIH POENA – po 18 u preostala dva meča i postaće rekorder: 

Apsolutni rekorder u ovoj kategoriji je Arvidas Sabonis koji je kao član Žalgirisa u sezoni 2003/04 beležio 26,3 prosečna indeksna poena na 18 utakmica.

Mirsad Turdžan je kao član CSKA iz Moskve beležio 25,8 indeksnih poena po meču u sezoni 2001/02, a Marjanović je trenutno na trećem mestu. 

Marjanoviću je potrebno da u poslednja dva kola zabeleži preko 18 indeksnih poena kako bi postao najbolji u istoriji EL. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

DABL-DABL – još samo jedan i rekord je oboren:

Marjanović u ovoj sezoni u proseku beleži  25,5 indeksnih poena i 10,4 skoka po meču, i do sada je zabeležio 14 dabl dablova, isto koliko i Tanoka Berd u sezoni 2004/05 kao član Žalgirisa. 

BROJ SKOKOVA – još samo 21:

Marjanović trenutno stoji na koti od 228 skokova, potreban mu je još 21 skok na preostale dve utakmice do obaranja rekorda Mirsada Turdžana sa 248 u sezoni 2002-03, kada je nastupao za Sijenu. 

Podsetimo, Crvena zvezda u petak gostuje Žalgirisu, a u poslednjem kolu dočekuje PAO.

Može li Bobinator da postane rekorder Evrolige? 

Podsetite se njegovih sjajnih poteza sa poslednjih mečeva – posebne rampe, kao i koševa na asistencije Markusa Vilijamsa.

 hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter