0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

MISLI USMERENE KA SP: Pripreme Emira Bekrića teku po planu (FOTO)

Objavljeno: 31.03.15 u 15:01

Sve teče po planu na pripremama za Emira Bekrića u Južnoj Africi. Univerzitetski grad Potčefstrom već je oprobano odredište, sa odličnim uslovima za trening, na 1600 metara nadmorske visine. 

– Ovaj gad ima odlične uslove za pripremu vrhunskih atletičara, travnati atletski stadion koji se redovno održava, sve staze su obeležene, distance za trčanje takođe. Ono što je novina jesu oznake za stazu koje informišu da li je ona zauzeta i da li na njoj već neko trenira. Postoje i dve trake od 120 metara tartana na kojoj mogu da se rade sprint i prepone. Svi rekviziti su raspoloživi na stadionu. U gradu imamo i novu tartan stazu sa 10 staza i prelepim pomoćnim stadionom za zagrevanje – prenosi utiske Mirjana Stojanović.

Uz bronzanog sa Svetskog prvenstva, u Južnoj Africi je i Miloš Raović, 400-metraš, kao i Mirjana Stojanović, trener i Branko Penić, fizioterapeut.

– Cilj je da realizujemo ono što smo zacrtali, a to je povećanje brzinske izdržljivosti i preponske izdržljivosti uz razvoj snage i brzine koja je predviđena za ovaj period. Ovo je mesto na koje dolaze najbolji sportisti Evrope, Česi, Norvežani, Francuzi, Poljaci, Ukrajinci, Slovaci. Među njima je i Pavel Maslak, prvak Evrope u dvorani na 400 metara. Vreme je dobro, čak i kad padne kiša, nesmetano treniramo. 

Bekric pripreme 3

Do kraja priprema, do 15.aprila, neće se menjati ritam treninga – dva puta dnevno.

– Sve je isplanirano, između treninga je oporavak, a imamo priliku i za malo slobodnog vremena, koje smo iskoristili da odemo na safari. Emir i Miloš imaju oštro oko, pa smo zahvaljujući njima videli gotovo sve životinje, od slonova, nosoroga, žirafa, zebra. Za lava je potrebno da budete u pravom trenutku na pravom mestu, baš kao i na takmičenju. Nastavljamo pripreme-  zaključila je Mirjana Stojanović.  

Bekric pripreme 4

 

Najvažnije takmičenje za Bekrića u ovoj godini je Svetsko prvenstvo.

– U Pekingu će, kao i uvek, trčati najbolje, i boriti se za najviši plasman. Pre toga trebalo bi da učestvuje na Univerzijadi, kao i u Kupu šampiona za Radnički. Milošu je najvažnije Evropsko prvenstvo do 23 godine i sve je podređeno tome i on jedva čeka da pokaže kakav je talenat.

Bekrić i kompletan tim mogu da budu u potpunosti usredsređeni na pripreme koje se sprovode zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, Atletskog saveza Srbije, kao i Komtrejda i Reksone. 

Bekric pripreme 2

 hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter