2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAHRIMAN: Došao sam kao reprezentativac, sad nisam ni licenciran

Objavljeno: 31.03.15 u 08:41

Golman Crvene zvezde, pomalo zaboravljeni Damir Kahriman, imao je u ponedeljak priliku da oseti čari izlaska na teren, pošto je zaigrao u prijateljskom meču sa Borom.

Crveno-beli su slavili sa ubedljivih 4:0 u Boru, a osim što je tim ostavio spremnim za nastavak duela u JSL, trener Nenad Lalatović imao je prilike da se uveri u kvalitete određenih igrača koji ne dobijaju šansu u domaćem šampionatu.

Jedan od „zaboravljenih“, svakako, je i Damir Kahriman, 30-godišnji čuvar mreže koji je na Marakanu stigao kao reprezentativac Srbije, a onda je pao u senku prepustivši mesto među stativama deceniju mlađem Rajkoviću, samo dva puta odigravši meč ove sezone i to oba puta u Kupu.

– Život je takav, klub nije mogao da me licencira, Rajković je počeo da brani i sve ostalo je istorija. Ništa konkretno tu ne mogu da kažem. I ja sam iznenađen statusom, ali živim sa tim. I verujte mi, srećan sam i zadovoljan svakog puta kad obučem opremu Zvezde, kad izađem na trening radim sa elanom. U toj psihološkoj stabilniosti leži moja snaga i ovaj osmeh na licu – istakao je Karhiman, prenosi portal redstarfamily.info.

Kahriman je dodao da mu niko nije pominjao ovakav rapslet u trenutku kada je potpisivao ugovor.

– Naravno da je ovaj rasplet potpuno neočekivan, jer sam imao, a i dalje imam ambicije da branim za reprezentaciju Srbije. Bio sam u Ukrajini tri i po godine i svi planovi su mi vezani za Zapadnu Evropu. A Zvezda je uvek dobra stanica na tom putu – jasan je zaboravljeni golman koji dodaje:

– U Evropi cene moje golmanske godine. Zasad nemam nikakav problem zbog ove situacije, jer nisam golman koji je sedeo na klupi sve vreme. Iza sebe imam osam-devet sezona konstatnog branjenja od Javora, preko Rada, Vojvodine, Turske, Ukrajine. Nemam u karijeri pauze, do ove sada. Samopouzdanje mi je jako dobro, ne osećam se loše. Zadovoljan sam kako treniram, radim tu, čekam šansu – poručio je Kahriman.

Ipak, ovakve stvari nisu novost u karijeri bivšeg reprezentativca Srbije.

– Ja sam sve ovo već proživeo. Sa 16 godina postao sam prvotimac u Slobodi, a imao sam kolege starije i 15 godina od mene. Znam kako to izgleda. Još tada sam naučio da je naš hleb težak i da neće biti dobro ako se ne držimo zajedno. Ja želim da branim, a Rajku ne mogu da mislim ništa loše, jer znam da bi se i on tako ponašao kada ja budem stao na gol. Držimo se zajedno, ali i svako od nas radom i rezultatima čuva sam sebe. Pa ko izdrži. Na kraju krajeva, tu je trener da oceni. Na meni je da sam maksimalno spreman i da uvek mogu da stanem na gol – prisetio se iskusni golman.

Iako se trenutno nalazi u drugom planu, Kahriman nije izgubio veru. Naprotiv.

– Gledam samo da sam ja spreman, jer ne znam šta nosi dan, a šta nosi noć. Sve može za tren da se promeni. A kad ste u Zvezdi, vrata će vam se uvek negde otvoriti, odavde možeš gde hoćeš, a mene zanima Evropa. Ja sam tu i razmišljam samo kako da odbranimo titulu. A da li će braniti Rajko do kraja ili neko drugi, to se nikad ne zna – smireno zaključuje golman koji će 11. maja napuniti 30 godina – podvukao je Damir Kahriman.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

  1. ….ma samo ti uzivaj prijatelju…vidim da ti super ide u zvezdi…imas bas dosta meceva na kojima si branio ove sezone, plata ti je redovna i sto je naj bitnije, zadovoljan si sa njom, imas jak ugovor….toliko jak da niko ne moze da ga otkupi iz zapadne evrope….ma bravo za tebe….samo….moje je misljenje….da se ti neces ‘leba najesti u zvezdi…bice ono….dao jedan dinar da udje u kolo….a dva da izadje….a o tvojim gazdama….ja bi bio naj srecniji covek na svetu da imam takve gazde….hahaha….stvarno mi te je zao… 🙁

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter