0
Fudbal

DEL BOSKE: Fabregas rezerva zbog jake konkurencije

Objavljeno: 31.03.15 u 09:05

Trener reprezentacije Španije Vinsent Del Boske priznao je da nikada nije imao ime Ceska Fabregasa na umu kao prvi izbor kada je reč o poziciji veznog igrača za selekciju „Crvene furije“.

Fudbaler Čelsija presedeo je na klupi svih 90 minuta tokom utakmice „Crvene furije“ sa Ukrajinom koja je završena pobedom aktuelnih evropskih šampiona od 1:0.

Fabregas je bio priseljen da napusti Barselonu zbog velike konkurencije u društvu Ćavija, Serhija Buskeca i Andresa Inijeste, a velika koncetracija kvalita u veznom redu Španije je ono što ga udaljava i od mesta startera u reprezentativnom dresu.

– Fabregas je jedan od onih igrača koji nikada nisu igrali regularno u prvoj postavi, ali to je samo zbog toga što je uvek bilo previše kvalitetnih igrača na poziciji na kojoj on igra, pogotovo od 2012. godine kada smo igrali sa šestoricom veznih fudbalera – kazao je Del Boske.

– Sada je nešto majna konkurencija na sredini, pošto igramo sa napadačem, pa tako ponekad on igra, a ponekad sedi na klupi – dodao je straetg Španije.

Trener Španije često je na udaru javnosti koja polako ali sigurno gubi strpljenje za svog selektora, pogotovo nakon kraha na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

– U prošlosti smo stalno bili meta pozitivnih kritika. Sada su sve kritike negativne. A kada su sve kritike jednoglasne, možda su ti ljudi i u pravu – ocenio je Del Boske.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter