20
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ZAKOPČAN: Adem Ljajić jedini nije pevao himnu Srbije (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.15 u 10:05

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Lisabonu od Portugalije sa 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Posle teškog poraza reprezentativci Srbije, za razliku od javnosti, bili su zadovoljni prikazanim, a mnogo zanimljivije od same utakmice na kojoj je jedino gol Matića vredan pomena, bilo je pre početka susreta.

Naime, prilikom intoniranja himni, srpsku pod nazivom „Bože pravde“ jedino nije pevao fudbaler Rome, Adem Ljajić

Kao što je dobor poznato, upravo nepevanje himne koštalo je bivšeg igrača Partizana nastupupa pod kapom Siniše Mihajlovića, stručnjaka koji je oteran sa mesta selektora i koji je danas jedan od najtraženijih u Evropi.

hotsport.rs       

0
0

20 Komentara

  1. To sto decko nece da peva himnu jer nije himna njegove dzave (Turske) treba da zabrine samo nase fudbalsko rukovodstvo.Imamo stranca u reprezentaciji.Shodno tome,ne treba ga pozivati u reprezentaciju i kraj price.A sto se himne tice,Srbija nije nikakva monarhija da bi ova kukumavka bila njena himna.I sa tog aspekta razumem Ljajic-bega.Ni ja je ne bih pevao.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja kao SRBIN sam nastupao za Sloveniju i nisam pevao slovenacke himne. Pa mi niko to nije zamerijo,zato molim vas ostavite decka na miru da radi ono najbolje sto zna.Da igra i da da sve od sebe na terenu,a ne dali peva himnu ili nepeva gluposti su to. Ja bi mu vise zamerijo da neigra i neda na terenu sebe to je vazno koliko će dati na terenu za reprezentacijo.

    0
    0
    Odgovori
  3. Onog trenutka kada se dikriminušući elementi izbace iz himne svi ćemo je sa ponosom pjevati! U njoj se veličaju Srbi, srpski rod, moli se Uzvišeni da spase samo njih, a gdje smo mi ostali u toj priči?! To je pjesma koja ima i pravoslavne elemente i zašto bih je ja kao musliman pjevao, zar se jedno od mojih osnovnih prava ne odnosi na vjerske slobode?! Kažu da dvije trećine stanovnika u Srbiji čine Srbi, a jednu trećinu ostali, i gdje su oni, zašto se ne spominju u himni (ili himnoj) ?! Adem ovim činom ne izražava mržnju, već ponos i pravo na protest zbog ovih stvari koje sam prethodno naveo! Izvinite gospodo ali Bošnjaci iz Sandžaka nisu pali sa neba, oni su na prostoru Srbije svoji na svome, autohtoni i to bi valjda trebalo da se zna! Ademu svaka čast na hrabrosti da kaže, odnosno praktikuje ono što misli! I zašto se recimo krije činjenica da je bivši kapiten Zvezde, mislim da se preziva Đorđević, dok je igrao u Bosni, prilikom intoniranja himne BiH uhvatio među noge i kezio se kao ….(da ne kažem ko) želeći da potcijeni Bosnu i narod koji u njoj živi?!

    0
    0
    Odgovori
    • A sta si ako nisi Srbin? Hajde molim te mi odgovori. Da nisi Turčin mozda ili si dvoglavi Arapin? Ako ne znas na keca da mi odgovoris ti odi pogledaj u licnu kartu pa mi reci sta pise ono iznad „Licna karta“. Jel pise mozda Pakistan ili Srbija? Ne znam dokle cete da pravite frku ni oko cega i da izmisljate neke nacije u naciji. Ti si prijatelju moj Srbin muslimanske veroispovesti, koliko god to tebi ili tebi slicnima bilo tesko da priznate. Imas drzavljanstvo jedne jedine drzave, a to je Srbija. Zivis na teritiriji Republike Srbije. A kome se ne svidja uvek moze da aplicira za vizu (ako je uopste i potrebna za zemlje koje obozavate) i da molite za drzavljanstvo Turske, Saudijske Arabije, Sirije, Indije, Pakistana… Stoga ono „Srpski rod“ u pesmi ne bi smelo da te vredja ni na koji nacin. A mozda ti smeta pomen Boga u himni „Boze pravde“? Vidi, u tom tekstu se nigde ne spominje Isus konkretno vec Bog. Ti imas svog Boga, a ja svog. Ti pevaj svom Bogu, a ja cu svom. I mislim da ste dosta izvodili besne gliste, prizovite se malo razumu. Pozdrav za brata Srbina muslimanske veroispovesti.

      0
      0
      Odgovori
  4. Pustite dečka! On nije pravoslavac i zato ne moze da peva himnu. Ne razumem ljude koji ga za to pljuju i vredjaju. Mi SRBI imamo pravoslavce, katolike ( nadam se da sam dobro napisao) a imamo i muslimane! To je nasa zemlja i ne razumem sto se ne postujemo iako smo svi isti! Kome smeta ne mora da komentarise. Taj patriotizam ne ide na dobro.

    0
    0
    Odgovori
  5. I ja ne bih pevao Monarhisticku himnu,kada budemo monarhija i imamo kralja koji je rodjen u mojoj zemlji i zna Srpski jezik onda cu je pevati,a do tada neka je pevaju Mihajlovic i onaj smrdljivi izdajnik svih Srpskih generacija,govno Vuk Draskovic. A sto se tice trazenog trenera samo jedno pitanje i odgovor,da li je isto biti trener reprezentacije i kluba,pa naravno da nije,primer za to vam je Kapelo.

    0
    0
    Odgovori
  6. Bolje bi bilo da se pozabave malo i kvalifikacijama za to EP, nije bitno ko peva himnu a ko ne treba da je dozivljavaju, a i decko je najbolje odigrao uz Matica…

    0
    0
    Odgovori
  7. Daleko bolje su igrali dok nisu pevali himnu. Himnu je vazno saslusati, doziveti, a ne pevati. Pogotovo je to lose ako se radi po naredjenju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter