0
Košarka

NBA: Poraz lidera „Istoka“, Grobari pali u Portlandu (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.15 u 07:35

U noći između subote i nedelje odigrano je pet mečeva u najjačoj ligi sveta, a važnu pobedu u borbi za plej-of ostvario je Šarlot nad liderom „Istoka“ Atlantom.

Hornetsi su na smom parketu deklasirali Houkse 115:100 i tako zadržali šanse da se plasiraju u nokau rundu takmičenja. Atlanta je bolje otvorila meč, u prvoj četvrtini je imala i „plus šest“ poena razlike, ali se ta prednost topila kako se poluvreme bližilo kraju. Šta više sredinom druge četvrtine Šarlot je stvorio prednost od „plus šest“ poena 40:34 i posle toga gosti nisu imali nikakve šanse da se vrate u meč.

Hornetse je do pobede vodio Voker sa 21 poenom, Henderson je ubacio 20, a Mo Vilijams 18 koševa. Kod Atlante Bazemor je ubacio 20 poena, Muskala 18, a Šorder 17 poena.

Portland je na svom terenu slavio protiv Denvera 120:114. Nagetsi su propisno namučili Blejzere, ali nisu mogli do iznenađenja. To nije dozvolio fenomenalni Oldridž sa dabl-dabl učinkom 32 poena i 11 skokova. Pomagao mu je Alfaro sa 21 poenom i Batum sa 15 koševa. Sa druge strane najefikasniji bio je Nelson sa 22 poena, dok je Foje ubacio 17 koševa. „Grobari“ u timu Denvera Jusuf Nurkić i Žofri Lovernj ubacili su 10, odnsosno dva poena.

Veliko iznenađenje priredila je i Juta koja je savladala Oklahomu 94:89 i pored 37 poena Vestbruka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter