0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ: Deset puta smo kvalitetniji od Albanije, zašto onda ne bi pobedili Portugaliju!

Objavljeno: 29.03.15 u 10:55

Fudbaleri Srbije danas igraju derbi petog kola I grupe kvalifikacija za EP protiv Portugalije, a napadač „orlova“ Aleksandar Mitrović veruje u pobedu i pored velikog pritiska.

– Uvek je tako kad si u reprezentaciji. Igraš za svoju državu, braniš grb svoje zemlje, to je normalno. Mislim da imamo dosta iskusnih igrača koji mogu da povuku, da drže konce u rukama na terenu. Pritisak nije ništa novo. Igraćemo fudbal protiv Portugalaca, a i oni su ljudi. Deset puta smo kvalitetniji od Albanaca, zbog čega onda ne bismo i mi zabeležili pobedu – rekao je Mitrović u intervjuu za Mocartsport.

Mitrogol se osvrnuo na igru Portugalije, to jest na njihovu prvu zvezdu Kristijana Ronalda.

– Nema sumnje da je on mnogo važan igrač za njihovu reprezentaciju. Portugalija ima još dosta dobrih igrača u veznom redu, odbrani i napadu. Kristijano jeste najopasniji svakako. Ali treba obratiti pažnju i na ostale kao što su Nani, Dani, Mutinjo. Mnogi od njih su sposobni da potezom reše utakmicu, tako da će sigurno biti teško. Idemo da igramo fudbal. Verujem da imamo dobre šanse da se vratimo iz Portugalije zadovoljni. Nemamo čega da se plašimo. Ako je Albanija mogla da ih pobedi u gostima, ne vidim što mi ne bismo mogli da ostvarimo isto – rekao je Mitrović, te se osvrnuo na igru cele ekipe:

– Gledao sam nekoliko njihovih utakmica. Najjači su u kontrama, imaju brze igrače. Kristijano je kao metak i ne sme mu se ostaviti prostor. Trebalo bi da budemo što bliži u odbrani, da igramo kompaktno, sa malim razmakom između linija, jer oni mogu i najmanji prostor da iskoriste. Naša igra mora da podseća na igru Atletika iz Madrida, da se tako izrazim. Svi zajedno u napadu i u odbrani. Mislim da je to model koji može da onemogući Kristijana da pruži svoj maksimum i da nama donese dobar rezultat.

Bivši napadač Partizana, a sada prva vedeta Anderlehta jedva čeka da počne meč na La Lušu.

– Zbog ovakvih utakmica se živi i igra fudbal. Jedva čekam i veoma sam motivisan, kao i ostali naši reprezentativci. Željno iščekujemo meč. Spremni smo fizički i pishički, što se odnosa tiče, neće biti problema. Uželeo sam se utakmica u repezentaciji. Nedostajalo mi je mnogo toga, treninzi, druženje, prija mi što smo se opet okupili. Jedva čekam da utakmica počne. Nisam imao priliku da igram protiv defazivaca Portugalije. Ne sumnjam da su dobri igrači. Svi su u jakim klubovima. To za mene može da bude samo motiv više da protiv njih pokažem svoj kvalitet – rekao je Mitrogol.

Ceo intervju sa Aleksandrom Mitrovićem možete da pročitate na Mocartsportu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter