1
ATP

MAJAMI: Đoković u čudnom meču savladao Kližana

Objavljeno: 29.03.15 u 07:55

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala Mastersa u Majamiju, pošto je u čudnom meču savladao Kližana 2:1 (6:0, 5:7, 6:1).

Da su se računali samo prvi i treći set najbolji teniser plaente bi posao završio za tačno 50 minuta. Ipak, Srbin se uspavao u drugom setu te je Slovencu dopustio da osvoji jedan set, te onda da se spakuje i napusti Floridu. Đoković je prvi set završio ekspresno sa tri brejka i 6:0 za 23 minuta.

Drugi set je bio veoma čudan. Kližan je odmah na startu napravio brejk, ali mu je u sledećem gemu Novak vratio. U osmom gemu ponovo je Đoković oduzeo servis Slovencu i kada su svi pomislili na 5:3 da je kraj, desilo se neočekivano. Kližan je napravio seriju 4:0 i uz dva oduzeta servisa Novaku Đokoviću stigao do 1:1 u setovima.

Novak ne bi bio najbolji na svetu, a da nema jaku psihu. Brzo se Srbin vratio na kolosek u za 27 minuta rešio je meč. Sa dva brejka na vreme (2:0 i 5:1) stavio je tačku na „j“ i slavio sa 6:1 – 2:1 u setovima.

Protivnik Đokovića u šesnaestini finala je Belgijanac Darsis.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter