0
Evrokupovi

Foto: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016: Novi poraz Srbije, stara, očajna igra. Svetla tačka gol Matića (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 29.03.15 u 22:00

Reprezentacija Srbije poražena je od Portugalije sa 2:1 (1:0) u četvrtom kolu grupe I kvalifikacija za EURO 2016. Strelci su bili Karvaljo u 10, Matić u 61, a Koentra u 63.

Posle promene selektora, a bila je ovo prva zvanična utakmica Radovana Ćurčića na klupi A reprezentacije, očekivalo se neko novo poglavlje u nacionalnoj selekciji. Gledajući na sastav Srbije, ljubitelji fudbala su se nadali preporodu, ali od toga ništa…

U prvih 45 minuta izabranici Ćurčića nisu prikazali gotovo ništa. Začuđujuća je bila potpuna apatija u našim redovima, s obzirom na činjenicu da su imali samo jedan bod i da su bili pretposlednji u grupi. Pozitivan ishod bi značio povratak u borbu za odlazak na EURO, matematički je to još moguće, ali sa ovakvom igrom, teško.

Portugalci su poveli već u 10. minutu, posle niza grešaka u našim redovima: 


Ricardo Carvalho 1:0 | Portugal – Serbia 29.03… by EuropeanLeagueLiveGoal

Tim rezultatom se i otišlo na odmor.  Srbija je nešto agresivnije počela drugo poluvreme. Praktično iz prve prave akcije pao je gol. najbolji akter na meču, Nemanja Matić je spektakularnim makazicama izjednačio u 60. minutu i opravdao svoju klasu. I ovaj gol pao je iz prekida:

Ko god da je pomislio da će Srbija konačno pokazati neko novo lice, uzalud se ponadao. Nova greška i nepun minut kasnije Portugalci su vratili vođstvo.  

Petrović je desetak minuta kasnije uhvatio volej, ali promene rezultata nije bilo. Selektor Ćurčić pokušao je izmenama nešto promeni, da osveži igru. Ušli su Zoran Tošić, Filip Đuričić i debitant Petar Škuletić, ali značajnijeg pomaka nije bilo.  Nani je u 88. minutu mogao da osigura pobedu, ali se rezultat nije menjao do kraja.

Portugal – Srbija 2:1 (1:0)
(Karvaljo 10, Koentrao 63 – Matić 61)
Portugalija: Rui Patrisio – Bosingva, Karvaljo (Fonte 17), Alveš, Eliseu –Tijago, Mutinjo, Koentrao (Kvarežma 78) – Nani, Dani (Vilijan Karvaljo 86), Ronaldo
Srbija: Stojković – Basta, Ivanović, Nastasić, Kolarov – Petrović, Matić, Ljajić (Škuletić 85), Tadić (Tošić 78), Marković (Đuričić 65) – Mitrović

TABELA: Portugalija 9, Danska 7, Albanija 7, Srbija 1, Jermenija 1.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter