0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CRVENA ZVEZDA: Mijailović je dobio otkaz po pravilniku FIFA!

Objavljeno: 29.03.15 u 10:34

Nastavlja se rat između Crvene zvezde i Nikole Mijailovića, a predsednik pravne službe kluba sa stadiona „Rajko Mitić“ Dragan Milošević je za Sport objasnio da bivši levi bek nema pravo da se vrati u tim.

– Naša odluka nije potvrđena samo iz razloga što je izrečena sankcija koja je u okviru disciplinskog pravilnika Crvene zvezde i nije u skaldu sa aktom FS Srbije, a to je samo pitanje forme ne i suštine. Njihov propis predviđa isključenje, dok prema FIFA preporuci i prema obavezujućem tipskom ugovoru raskid je sankcija – objasnio je Milošević.

U prevodu to znači da Crvena zvezda nije u obavezi da vrati Nikolu Mijailovića na posao.

– Disciplinskim pravilnikom FSS je predviđeno da ukoliko njihova komisija ne potvrdi odluku kluba, ta odluka i dalje važi na nivou kluba. Shodno tome, Nikola Mijailović nije igrač Crvene zvezde, niti ga FSS može vratiti. Istine radi, ono što će biti sporno su potraživanja Mijailovića, ukoliko se obrati Arbitražnom sudu, pošto je imao ugovor do juna 2016. godine – istakao je Milošević za Sport.

Disciplinska komisija FS Srbije naložila je Crvenoj zvezdi da vrati na posao Nikolu Mijailovića, ali je to klub odbio da učini.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter