2
Fudbal

Foto: FSS

U IGRI ZA EP (U-19): Orlići ‘preleteli’ Švajcarce, predvođeni Šaponjićem i Živkovićem

Objavljeno: 28.03.15 u 16:42

Još su u igri! Omladinska reprezentacija Srbije trijumfom nad Švajcarskom od 3:1 (2:0) sačuvala je šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Grčkoj, koje će se igrati u julu.

Selektor Ivan Tomić je malo promešao karte, u startnu postavu je vratio štopera Vojvodine Srđana Babića, a u špicu je umesto Luke Jovića bio Ivan Šaponjić, ispostaviće se, najbolji akter utakmice. Napadač Partizana je bio dvostruki strelac, najpre u 13. minutu, a kasnije i u 77. U međuvremenu, njegov klupski drug Andrija Živković je bio siguran realizator najstrože kazne u 29. minutu. 

Pored dvojice momaka iz redova crno-belih, najzapaženiji na meču bio je igrač Rada Mihajlović, koji se i izborio za jedanaesterac.

Promašena su dva penala, po jedan na obe strane. Najpre su Švajcarci u 77. minutu prošpustili priliku da smanje rezultat, ali to je kasnije ipak pošlo za nogom Turkešu u 86. U taboru Orlića Grčić jeb promašio penal.

Orlićima ostaje da pobede Norvešku, i da se nadaju kiksu Holandije. Srbija naredni meč igra 31. marta protiv Norveške. Holandija će se sastati sa Švajcarskom. Finalni turnir prvenstva Evrope održaće se jula meseca u Grčkoj.

Srbija: Manojlović, Stevanović, Jovanović, Babić, Bogosavac (od 74. min Rademaher), Gajić, Desančić, A. Živković, Grujić (od 83. min Bainović), Mihajlović (od 65. min Luković), Šaponjić. Kapiten: Andrija Živković, Selektor: Ivan Tomić.

Švajcarska: Felman, Sou, Elvedi, Losli, Klejner, Grgić, Milosavljević, Iten (od 59. min Turkeš), Kamber (od 74. min Cani), Oliveiri, Haziker (od 49. min Paglika).

hotsport.rs       

0
0

2 Komentara

  1. Napokon je neko shvatio da guranje srpskog falkaa nevredi po cenu repke ako vec nije kasno. Treba da igraju oni koji ce doneti prevlast na terenu bez obzira iz koga kluba dolaze a ne menadzerovi igraci radi povecanja cene.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter