3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OTERALI GA I ZADŽULI SE: Evo koliko Partizan mora da isplati Nikolića

Objavljeno: 28.03.15 u 08:52

Upravni odbor Partizana odlučio je da uruči otkaz Marku Nikoliću zbog loših rezultata u prolećnom delu Jelen Superlige Srbije u kojima se Crvena zvezda približila prvoplasiranom timu na tabeli na samo dva boda.

Međutim, to što je Partizan otpustio bivšeg trenera skupo će koštati ovaj klub.

Naime, iako se isprva mislilo da će Nikolić dobiti sumu od 250.000 evra na ime neizmirenih ugorom propisanih obaveza, ova suma će biti veća.

Reč je o cifri od 300.000 evra, ali pošto u ovakvim situacijama dolazi do dogovora može da mu se isplati i 100.000 manje.

Ipak, bilo da je reč o cifri od 250.000, 300.000 ili „samo“ 200.000, jasno je da će otkaz trenera pogoditi kasu crno-belih prilično snažno.

Kako piše Sport, preostalo je da dve strane sednu za sto i dogovore se oko visine obeštećenja koju će crno-beli morati da isplate sad već bivšem šefu struke.

Nikolić je u trenutku prekida saradnje, koja se dogodila na inicijativu i štetu kluba, imao važeći ugovor do juna 2016. godine, što znači da mu u tom vremenskom periodu pripada i zagarantovani novčani iznos na konto ugovornih otpremnina.

To nije sve. Nikolić ima pravo na premije i bonuse shodno ostvarenim rezultatima, što dovodi do cifre od skoro 300.000 evra. Ipak, kako u takvim situacijama uvek dođe do dogovora, iznos će verovatno biti malo umanjen, ali sigurno neće ići ispod 200.000 evra.

To nije jedino dugovanje crno-belih prema bišem šefu stručnog štaba, pošto postoji i deo zarada, koji Nikoliću u doba velike krize minule godine nije isplaćivan redovno, pa se i tu nagomilalo između 60.000 i 70.000 evra.

Prevedeno, ukolko Nikolić ne bude želeo da popusti, može se dogoditi da klub mora da mu isplati i astronomskih 370.000 evra zbog toga što mu je uručio otkaz.

hotsport.rs       

0
0

3 Komentara

  1. Kolika je tu odgovornost trenera kod slabih rezultata ekipe kad je svima jasno da je Partizan ostao bez napadaca.Marko Kojic nije spic igrac koji treba Patizanu ,nije kvalitet za Partizan i sta je Nikolic mogao da uradi kad je ostao bez dve udarne igle pet dana pred start drugog dela sezone.Babovic moze biti kvalitetan igrac koliko god hoce i moze da se bori ali cinjenica je da ovaj igrac udavi igru Partizana svojim mnogobrojnim davljenjem lopte ,mnogo Partizan igra sporije za razliku od jesenas i to je glavni problem ove ekipe.Uprava je vratila Stefana u Partizan ne Nikolic.Realno ova ekipa Partizana je slabija od jesenas i normalno je da su i rezultati slabiji a za to najmanju krivicu nosi Marko Nikolic ,uprava je ta koja vedri i oblaci i sve mi se cini da ce titula ici po scenariju iz prosle godine i sve ce biti isto kao prosle godine.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter