0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ: Nezgodna Mega uvertira za polufinale plej-ofa

Objavljeno: 28.03.15 u 17:06

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je Mega Leks tradicionalno nezgodan protivnik pred duel dva tima na startu Superlige.

Dva tima sastala su se ove sezone tri puta. Poslednji u nizu,a asva tri je dobila Zvezda, odigran je u finalu Kupa Radivoja Koraća sredinom februara.

Zvezda će u ovom tom duelu biti oslabljena, ponovo će izostati Branko Lazić, a Markus Vilijams i Marko Tejić su neizvesni.

Mitrović je pred tu utakmicu istakao da su ’crveno-beli’ silno motivisani da i domaće prvenstvo započnu trijumfalno. Ipak, kako sam ističe svestan je snage rivala koji se dodatno pojačao pred početak Superlige Srbije.

– Sigurno je da želimo da i Superligu otvorimo pobedom. Znamo koliko mečevi koji na prvi pogled to ne govore znače u nekoj kasnijoj borbi za što bolju poziciju u plej-ofu i da svaki kiks na domaćem terenu i protiv ovakvog protivnika može da dovede do toga da nemate prednost domaćeg terena. Zbog toga ćemo biti maksimalno fokusirani i koncentrisani na meč, koji će biti još teži jer ćemo igrati pred praznim tribinama na koji nismo navikli, ali sa kojim smo se susretali već protiv Laboral Kuće i Levskog na gostovanju u ABA ligi – rekao je Mitrović.

Mitrović je istakao da on i saigrači moraju da se pomuče i posebno zaustave igru Mege u tranziciji.

– Ekipa Mega Leksa izuzetno ambiciozno ulazi u ovo takmičenje, pojačali su se u odnosu na prethodni meč i na taj način jasno pokazali ambiciju da urade nešto više osim plasmana u polufinale. Neće biti lako, poznato je da protiv ekipe Mega igramo konstantno neizvesne mečeve tako da ćemo morati da se pomučimo i zaustavimo njihovu igru u tranziciji koja je inače najveća opasnost po nas. Želimo da disciplinovanom igrom zabeležimo trijumf, otvorimo ovo takmičenje na pravi način i napravimo uvertiru za ono što nas očekuje, a to je polufinale ABA lige – zaključio je Mitrović.

Izabranici Dejana Radonjića dočekuju Megu u nedelju od 19 časova u hali „Pionir“, a utakmica će biti odigrana pred praznim tribinama zbog kazne koja je Zvezdi izrečena zbog incidenata u prošlogodišnjoj finalnoj seriji.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter