0
AdmiralBet ABA Liga

LORBEK (NIJE) ODGOVORIO VUJOŠEVIĆU: Zna se šta je u maniru ABA lige

Objavljeno: 28.03.15 u 16:27

Predsednik ABA lige Radovan Lorbek kaže da razume pritisak posle optužbi trenera Partizana Duška Vujoševića na račun čelnika regionalnog takmičenja.

Vujošević je u petak rekao da su čelnici ABA lige nisu sposobni da vode to takmičenje, istakao je nezadovoljstvo načinom na koji se delegiraju sudije, ogranizacijom mečeva, a kao najsvežiji primer svega toga naveo je dešavanja u Podgorici.

– U maniru ABA lige nikada nije bilo da sa svojim klubovima i njihovim članovima razgovara preko medija, tako da ni ovoga puta nećemo praviti izuzetak. Svesni smo da se približava plej-of i da on sa sobom, zbog velike važnosti, donosi i veliki pritisak. Takođe, potpuno razumemo da ta tenzija zna da dovede i do ishitrenih reakcija. Ali, sigurno da rukovodstvo ABA lige neće pasti pod njihov uticaj i na bilo koji način uticati da se pokvari ambijent u kome će biti odigran plej-of, kao i užitak koji očekujemo da nam donesu mečevi koji slede i koji će biti kruna 14. sezone ABA lige – naglasio je Lorbek.

Lorbek je posebno istakao da niko ne može da sumnja u integritet i stručnost službenih lica ABA lige.

– U našoj organizaciji imamo najbolje arbitre Evrolige, možemo slobodno da kažemo i u svetu. Oni u svojim rukama imaju mnogo velikih utakmica, ’fajnal-forova’, svetskih i evropskih polufinala i finala. Tako da nema nikakve dileme po pitanju njihovog kvaliteta da iznesu mečeve plej-ofa. Bez obzira na veličinu uloga i pritiske.

Lorbek je apelovao na klubove učesnike plej-ofa da takođe urade sve što je do njih.

– Ponavljam, potpuno razumemo pritisak sa kojima se klubovi suočavaju. ABA liga će učiniti sve što je do nje da organizacija bude na najvišem mogućem nivou u skladu sa ulogom i značajem plej-ofa. Ali, klubovi takođe imaju svoj deo odgovornosti. Na kraju krajeva, svi smo svesni da samo dva kluba mogu da prođu u finale i da šampion može da bude samo jedan – naglasio je Lorbek, a prenosi B92.

U polufinalu ABA lige sastaće se Crvena zvezda i Partizan, odnosno Budućnost i Cedevita, a polufinalne serije startuju 14. aprila.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter