1
Evropske lige

HRVAT KOJI JE BRANIO SRBINA: Nikada ranije nije bilo problema u Albaniji

Objavljeno: 27.03.15 u 11:21

Kao što je dobro poznato, srpski fudbaler Vilson Caković nedavno se našao u centru pažnje javnosti zbog toga što je na meču albanskog šampionata između tadašnjeg kluba, Apolonije i Tirane, navijačima oduzeo zastavu takozvane „Velike Albaije“.

Nakon toga u javnosti se pojavila informacija da je hrvatski internacionalac Tomislav Bušić spasio srpskog golmana sigurnog linča. U razgovoru za 24sata.hr Buršić je objasnio šta se, zapravo, dogodilo.

– Žao mi je momka, ostao je bez kluba, ali nije smeo tako reagovati. Nije na nama igračima da se obračunavamo s navijačima na terenu. Trebao je da ostane hladan, da pričeka da policija reši problem i mirno da nastavi utakmicu – rekao je Bušić, koji je prema pisanju medija spasio Cakovićaod sigurnog linča.

– Ma nema govora o tome. Stao sam između njega i igrača, rekao sam im da nema smisla da se prepiru i tuku na terenu, jer će svi biti kažnjeni. Situacija se brzo primirila, kasnije su ga izvređali navijači njegovog kluba, ali nije se ništa posebno dogodilo.

Iako su odnosi između Srba i Albanaca već dugo zategnuti, brojni srpski fudbaleri normalno igraju u albanskoj ligi. Caković je i sam rekao da nikada ranije nije imao problem s Albancima. To je Bušić i potvrdio.

– Caković je u Albaniji igrao dve i po godine. U dosta klubova igraju srpski igrači. Osim njega u Apoloniji su još dva Srbina, mislim da ih sveukupno u albanskoj ligi ima puno više nego nas Hrvata. Do sada nikad nije bilo problema, tako da me ovo malo iznenadilo – zaključio je Bušić.

Tokom dana saznalo se da je FK Apolonija suspendovala Cakovića. Više o tome pročitajte ovde.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter