in ,

HRVAT KOJI JE BRANIO SRBINA: Nikada ranije nije bilo problema u Albaniji

Kao što je dobro poznato, srpski fudbaler Vilson Caković nedavno se našao u centru pažnje javnosti zbog toga što je na meču albanskog šampionata između tadašnjeg kluba, Apolonije i Tirane, navijačima oduzeo zastavu takozvane „Velike Albaije“.

Nakon toga u javnosti se pojavila informacija da je hrvatski internacionalac Tomislav Bušić spasio srpskog golmana sigurnog linča. U razgovoru za 24sata.hr Buršić je objasnio šta se, zapravo, dogodilo.

– Žao mi je momka, ostao je bez kluba, ali nije smeo tako reagovati. Nije na nama igračima da se obračunavamo s navijačima na terenu. Trebao je da ostane hladan, da pričeka da policija reši problem i mirno da nastavi utakmicu – rekao je Bušić, koji je prema pisanju medija spasio Cakovićaod sigurnog linča.

– Ma nema govora o tome. Stao sam između njega i igrača, rekao sam im da nema smisla da se prepiru i tuku na terenu, jer će svi biti kažnjeni. Situacija se brzo primirila, kasnije su ga izvređali navijači njegovog kluba, ali nije se ništa posebno dogodilo.

loading...

Iako su odnosi između Srba i Albanaca već dugo zategnuti, brojni srpski fudbaleri normalno igraju u albanskoj ligi. Caković je i sam rekao da nikada ranije nije imao problem s Albancima. To je Bušić i potvrdio.

– Caković je u Albaniji igrao dve i po godine. U dosta klubova igraju srpski igrači. Osim njega u Apoloniji su još dva Srbina, mislim da ih sveukupno u albanskoj ligi ima puno više nego nas Hrvata. Do sada nikad nije bilo problema, tako da me ovo malo iznenadilo – zaključio je Bušić.

Tokom dana saznalo se da je FK Apolonija suspendovala Cakovića. Više o tome pročitajte ovde.

hotsport.rs

Autor: Podrazumevani veb mesta

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PRIZNANJE: Vidić smešten u idealni tim Premijer lige

LIFESTYLE: Sportski izgled za samo nedelju dana