0
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

SELEKTOR ĆURČIĆ: Znamo koje nam je glavno oružje protiv Portugalije!

Objavljeno: 26.03.15 u 16:50

Selektor Srbije Radovan Ćurčić kaže da se ‘Orlovi’ sigurno neće samo braniti u Portugaliji i dodaje da ima apsolutno poverenje u svakog igrača.

Reprezentacija Srbije gostuje Ronaldu i drugovima u nedelju od 20.45 na stadionu “Luž” u Lisabonu, u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

– Odbrana svakako jeste osnovna stvar u fudbalu, ali sigurno je da nećemo biti koncentrisani samo na nju. Ići ćemo da postignemo gol, prekidi bez dileme mogu da budu naše veliko oružje i radimo na tome- izjavio je Ćurčić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi,n a prenosi Tanjug.

Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine dva puta remizirala sa Portugalom i oba pogotka postigla je posle prekida. Boško Janković u Beogradu i Branislav Ivanović u Lisabonu bili su strelci posle centaršuteva Dejana Stankovića, iz kornera i slobodnog udarca.

Ćurčić je ocenio da Portugal ima izuzetno kvalitetnu ekipu i da je na poslednjim utakmicama odigrala na znatno višem nivou nego na startu kvalifikacija kada su izgubili od Albanije.

– Imaju Ronalda, jednog od najboljih igrača na svetu, ali definitivno njihov tim nije samo Ronaldo. Interesantno je da su na nekoliko prethodnih utakmica više napada završila na suprotnoj strani od one na kojoj je stajao Ronaldo – istakao je selektor Srbije.

Prema njegovim rečima igraču su sjajno rade od početka priprema.

– Četiri kvalitetna treninga su iza nas i sada imam manje dilema oko sastava tima – zaključio je Ćurčić.

Portugal trenutno drži drugo mesto na tabeli grupe I sa šest bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima utakmicu više, dok Srbija ima samo bod.

A evo šta ‘bard fudbala’ misli kako Srbija treba da igra protiv Portugalije.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter