0
Evropske lige

SA ‘NOU KAMPA’ U SMRT: U nemačkom avionu bilo i sportskih novinara, izveštača sa ‘El Klasika’

Objavljeno: 26.03.15 u 12:08

Četvorica sportskih novinara iz Irana svojim novcem platila su karte i put u Evropu, dvojica na ‘El Klasiko’ između Barselone i Reala, a dvojica na pripreme reprezentacije Irana. Kući vratila samo druga dvojica, dok su kolege sa ‘Kamp Nou’ stadiona poginula u avionskoj nesreći o kojoj trenutno bruji ceo svet.

Erbas A320 nemačke kompanije ‘Džermanvings’ srušio se u utorak u francuskim Alpima, usled čega je poginulo svih 150 ljudi. Među njima je bilo najviše Nemaca i Španaca, ali i Iranaca, sportskih novinara koji su samo dan pre toga prisustvovali najvećem spektaklu u svom životu.

Milad Hodžatoleslami i Hosein Džavadi su se volonterski prijavili svojim redakcijama kako bi otišli na derbi španskog prvenstva i meč Barselone i Reala iz Madrida. Njihove kolege Pajam Junesipur i Saed Zahedijan krenuli su zajedno sa njima u Evropu, ali su skrenuli do Beča, gde se iranska reprezentacija priprema za duele sa Švedskom i Čileom. Ispostavilo se da su se razišli poslednji put. Zauvek.

– Odlučili smo se da ostanemo u Beču i fokusiramo se na treninge naše reprezentacije“, rekao je Junesipur, dodajući: „Od utorka se samo pitam: Šta se to desilo? Mogli smo i nas dvojica da budemo mrtvi, kao Milad i Hosein. Bog nas je spasao – rekao je Zahedijan, pa nastavio: ‘Gde je ovde logika… Kakva je razlika između nas i njih? – u neverici je Saed.

Njegov kolega Pajam objasnio je da su se razišli samo zato što nisu imali novca za skuplje letove, već samo za taj niskobudžetni.

– Činjenica je da nisu imali para za drugačije letove. Svi smo se mi volonterski javili svojim redakcijama, da odemo na ove događaje od novca koji smo sami sakupljali – rekao je Junesipur.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter