0
Evroliga

EL: Zvezda ostavila Obradovića u igri za četvrtfinale, sjajni Marjanović!

Objavljeno: 26.03.15 u 22:15

U 12. kolu E grupe Top 16 faze Evrolige Alba je u Berlinu savladala Crvenu zvezdu 73:68 (22:9, 17:13, 20:27,14:19).

Bio je ovo veoma čudan meč u kome je Alba vodila „plus 19“, a Crvena zvezda šest minuta pre kraja stigla do izjednačenja 61:61. Ipak, u završnici utakmice igračima nemačkog tima je glava bila hladnija i tim našeg Saše Obradovića je slavio 73:68 i ostao u trci za četvrtfinale Evrolige. Ipak, junak utakmice bio je centar crveno-belih Boban Marjanović sa indeksom uspešnosti 40 (27 poena i 10 skokova).

Četa Dejana Radonjića je u Berlin doputovala bez povređenih Lazića i Tejića, a da nesreća bude veća ozledio se i Vilijams još u prvoj četvrtini. Amerikancu je stradao skočni zglob i nije više ulazio u igru. Desetkovana Crvena zvezda je u O2 areni odigrala čudan meč, od očaja preko sjaja do poraza.

Alba je dominantno otvorila meč i preko raspoloženog Banića napravila već na startu stigla do osetnije prednosti. Crveno-beli, kao u šoku od povrede Vilijamsa, u prvih deset minuta ubacili su svega devet ponea, što je bilo premalo naspram Albinih 22. I u drugoj četvrtini tim našeg stratega Saše Obradovića je bio bolji, imao je i „plus 19“ koševa razlike, a na poluvreme je otišao sa velikih 39:22.

U drugom poluvrmenu sasvim druga priča. Raspoloženom Marjanoviću priključio se Dženkins i Crvena zvezda je krenula da cepa mrežicu Albinog koša. Prednost Nemaca se topila, do te mere da je šest minuta pre kraja meča na semaforu stajalo 61:61. Nažalost, Alba je odmah potom napravila seriju 6:0, što je crveno-bele ostavilo bez četvrte pobede u Evroligi. Alba je trijumfovala i tako ostala u igri za plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja.

Najefikasniji kod pobednika bio je Banić sa 18 poena, Renfro je ubacio 13, a Radošević 10. MVP utakmice bio je Boban Marjanović koji je ubacio 27 poena i imao deset skokova uz indeks uspešnosti 40. Pratio ga je Dženkins sa 19 poena.

ALBA – CRVENA ZVEZDA 73:68 (39:22)

Arena: O2. Gledalaca: 10.000. Sudije: Lamonika, Fufis i Preuđa.

ALBA: Gifi, King, Tabu, Vargas, Banić, Reding, Volfart, Renfro, Hamonds, Meklin, Friz, Radošević.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 4, Blažič 2, Kalinić 3, Marjanović 27, Kaplanović, Dženkins 19, Jović 9, Cirbes 2.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter