0
Evropske lige

STATISTIKA NEKAD OTKRIVA DOSTA: Zbog čega je Barsa ovaj put pobedila Real Madrid?

Objavljeno: 25.03.15 u 14:29

Fudbaleri Barselone pobedili su ekipu Real Madrida u nedeljnom El klasiku rezultatom 2:1, a kao i svaki put, i ovaj duel izaziva mnogo pažnje u španskim medijima danima nakon utakmice.  

Prema istraživanjima madridskog Asa, jedan od razloga Barsine pobede jeste i rotacija igrača koju je Luis Enrike ‘prepisao’ od Pepa Gvardiole.

Naime, gledajući startne postave obe ekipe sa nedeljnog derbija, 11 igrača Barselone u dosadašnjem delu sezone odigrali su čak 2.962 minuta manje od početnog sastava Madriđana. 

Statistika pokazuje da je ove sezone u Primeri, pored standardnog čuvara mreže Klaudija Brava, jedino Mesi odigrao više od 3.000 minuta (3,621) u timu Luisa Enrikea, dok su kod Karla Anćelotija to bili čak šestorica igrača – Kros (3.524), Ronaldo (3.410), Bejl (3,381), Kasiljas (3.330), Benzema (3,312) i Marselo (3.247).  

Pored toga, Luis Enrike je ove sezone rotirao 29 igrača u Primeri, a Anćeloti 26.

Ovaj izvor podseća da Madriđani nisu čak uspeli ni da iskoriste umor fudbalera Barselone koji su sredinom nedelje u istom sastavu dočekali Mančester Siti u Ligi šampiona, dok je Real imao sedam dana da se pripremi za El klasiko. 

Pep i Enrike

Kada se sve ovo uzme u obzir, jasno je da je recept Pepa Gvardiole sa kontantnom rotacijom zaista urodilo plodom kod Luisa Enrikea, koji je još na početku sezone obećao da će njegovi igrači ove sezone u finiš ući spremniji nego ranijih godina.  

Inače, prethodnici Luisa Enrikea – pokojni Tito Vilanova i Herardo Martino ni blizu nisu primenjivali sistem rotacije u toj meri kao Pep Gvardiola, zbog čega je Barselona često ‘padala’ u finišu sezone.

Ova statistika možda i na najbolji mogući način opisuje poslendnjih pola sata nedeljnog derbija, kada je Real Madrid potpuno pao, a Barselona preuzela inicijativu. 

Podsetite se kako su navijači Reala napali Gereta Bejla, ali i ko bi do kraja sezone mogao da odluči titulu prvaka Španije.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter