0
Košarka

NBA: Midlton srušio Majami sa zvukom sirene, Vestbruk nastavio dominaciju (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.15 u 08:32

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na programu bilo „samo“ šest utakmica.

Veče je počelo u Detroitu u kojem je domaći tim savladao Toronto. Do trijumfa ih je predvodio Redži Džekson koji u poslednje vreme igra sjajno, noćas je ubacio 28 poena uz 9 asistencija.

Dva poena manje postigao je Kontevijus Kaldvel-Poup. Ekipa Toronta doživela je peh, pošto je Kajl Lauri obnovio povredu leđa.

Potom je na red došla najzanimljivija utakmica večeri u kojoj je Milvoki isčupao trijumf nad Majamijem. Izabranici Džejsona Kida vezali su šest poraza, a sve je ukazivalo da će vezati i sedmi, pošto su gubili i sa  16 poena.

Međutim, mic po mic, domaći igrači su se konsolidovali, Ilijasova je ubacio 19, Adetokumpo 16 poena, i prednost se istopila. Na kraju smireni Kris Midlton pogodio je trojku nakon što je Zaza Pačulija spasio loptu od izlaska u aut i time je doneo trijumf svom timu.

Vejd, igrač nedelje na Istočnoj konferenciji, noćas je ubacio 21 poen, Dragić je dodao 16, a Erik Spolstra je ostao bez Hasana Vajtsajda koji je zaradio šest kopči na ruci. 

Ekipa LA Lejkersa gostovala je u Oklahomi i mogla je samo da isprati šou Rasela Vestbruka. Snažan MVP kandidat noćas nije stigao do tripl-dabla, ali jeste do dabl-dabl učinka pošto je upisao 27 poena uz 11 asistencija.

Plejmejker Tandera možda ne može da računa na pomoć Kevina Duranta, ali se zato fantastično slaže sa Enesom Kanterom. Mladi Turčin je ubacio 25 poena uz 16 skokova i time je potvrdio trijumf „Gromova“. Ruki plej Lejkersa, Klarkson, ubacio je rekord karijere od 30 poena.

 Košarkaši Dalasa savladali su San Antonio Sparse za koje se na teren vratio Manu Đinobili. Monta Elis je upisao 38 poena, Dirk Novicki je uhvatio svoj 10.000 skok u karijeri i dodao je 15 poena.

Sakramento Kingsi su pobedili u Filadelfiji sa pola koša, sjajan je bio Demarkus Kazins koji je ubacio 33 poena uz 1z uhvaćenih lopti.

I na kraju, derbi Zapadne konferencije između Portlanda i Golden Stejta pripao je gostima iz Ouklanda. Sjajni Stef Kari kada dođe u Oregon prosečno beleži iznad 32 poena i noćas je bilo tako pošto je ubacio 33 uz 10 asistencija.

Za domaće na terenu nije bilo Lamarkusa Oldridža, napadački teret na svoja leđa uzeo je Demjan Lilard, upisao je 29 poena, ali je to bilo premalo. Golden Stejt je overio prvo mesto divizije posle četiri decenije.

 Rezultati:

Sakramento – Filadelfija 107:106
Portland – Golden Stejt 108:122
Milvoki – Majami 89:88
Oklahoma Siti – LA Lejkers 127:117
Dalas – San Antonio 101:94
Detroit – Toronto 108:104

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter