2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

DŽABE SU KREČILI: Metalac odustaje od Evrope

Objavljeno: 25.03.15 u 21:57

Iako su igrama na terenu i osvajanjem šestog mesta na tabeli ABA lige izborili pravo da u narednoj sezoni igraju u Evrokupu košarkaši Metalca gotovo sigurno to pravo neće iskoristiti.

Kako je za Naše novine izjavio predsednik kluba Boško Đukanović niko nije mogao ni da očekuje ovakav uspeh već u prvoj sezoni u regionalnom takmičenju. Prvi čovek Metalca je dodao da klub nema halu koja bi zadovoljila uslove, a problem je i u finansijama.

– Ne verujem da ćemo igrati Evrokup, čak sam i siguran u to. To je ekstremno veliki trošak, sve i da imamo halu koja ispunjava uslove, ne verujem da bi mogli da se takmičimo zbog nedostatka novca. Nemamo mi para poput Crvene zvezde i Partizana da angažujemo vrhunske igrače. Ipak, i sa znatno manjim budžetom uspeli smo da ostvarimo uspeh približan njihovom. Naša politika zasniva se na dovođenju mladih perspektivnih košarkaša iz Srbije, iz Šumadije, rekao je doktor Đukanović.

Prevashodni cilj Metalca u narednom periodu je da osvoji jedno od prva tri mesta u našoj ligi kako ne bi morao da plaća 150.000 evra za specijalnu pozivnicu koju od ABA dobija četvrtoplasirani tim srpskog prvenstva.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter