1
Evropske lige

DRAMA U ALBANIJI: Hrvat spasio Srbina sigurnog linča (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.15 u 10:44

Kao što je poznato, srpski fudbaler Vilson Caković nedavno je dospeo u žižu pažnje javnosti zbog toga što je oteo zastavu Albanije na sred terena u ovoj zemlji na meču između Tirane i Apoloneja u 28. kolu tamošnje lige.

Bivši golman Crvene zvezde Vilson Caković posle toga morao je da se izbori sa nastrajima albanskih ekstremista. Sve to uspeo je zahvaljujući pomoći – jednog Hrvata.

Golman Apolonije iz Fjera koji je na meču albanskog prvenstva zgužvao zastavu takozvane „velike Albanije“ zahvalio je u razgovoru za Informer članu Tirane Tomislavu Bušiću.

– Na mene su se okomili moji saigrači i naši navijači, koji su me do tada obožavali i proglašavali najboljim igračem. Naravno, našao sam se na meti igrača i navijača Tirane, kojih je bilo oko 3.000. Iznenadilo me je što su se igrači oba kluba okomila na mene i ne znam kako bi se sve završilo da nije bilo hrvatskog fudbalera Bušića koji nije dozvoljvao da mi priđu – kazao je Caković za Informer.

Nakon toga Caković je morao da beži sa stadiona glavom bez obzira.

– Policija me je otpratila do hotela. Sutradan sam sa još dvojicom srpskih fudbalera Đorđem Đorđevićem i Markom Rajkovićem krenuo pod pratnjom policije ka Srbiji. Još ranije smo planirali da pauzu u prvenstvu provedemo u Srbiji, ali nismo očekivali da će policija morati da nas prati. Sumnjam da ću posle svega karijeru nastaviti u Apoloniji – kazao je Caković.

Nakon svega što se dogodilo, čak i Cakovićevi saigrači imaju loše mišljenje o srpskom igraču.

– Dugo poznajem Cakovića i ovako nešto sam očekivao od njega. Došao je trenutak i on se pokazao. Cakovićev nacionalizam sam video prvi put posle meča u Beogradu između Srbije i Albanije. Podržavao je sve što se tamo desilo. On se sada ponašao kao onaj njihov Bogdanov – rekao je Kaja, a prenosi Kurir.

hotsport.rs       

0
0

1 Komentara

  1. Колко год не волео ни једне ни друге, тачно се види разлика, ови Хрвати бар имају нешто мало самопоштовања, али рећи за свог саигача да исказује национализам зато што склања заставу?
    Ћаопоз

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter