0
Fudbal
FOTO:STTARSPORT

FOTO: STARSPORT

KO NAMA DAJE GOLOVE: Savladao Stojkovića, a protiv Rumunije ne može da igra zbog obaveza na poslu! (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.15 u 15:08

Kapiten fudbalske reprezentacije Farskih Ostrva Frodi Benjaminsen neće igrati u meču kvalifikacija za šampionat Evrope 2016. protiv Rumunije, kako ne bi propustio prve radne dane na mestu zatvorskog čuvara.

Kako je prenela agencija Rojters, 37-godišnji Benjaminsen počeo je da radi kao čuvar u zatvoru ove nedelje.

Frodi se već dugo priprema za ovaj posao. Prošao je intenzivnu obuku i jednostavno ne sme da propusti prve dane na poslu – rekao je generalni sekretar Fudbalske asocijacije Farskih Ostrva Kristin Dam Ziska.

Tridesetsedmogodišnji Benjaminsen je vezni igrac Toršavna i najiskusniji fudbaler Farskih ostrva koji je za reprezentaciju odigrao 83 utakmica od 1999. godine.

– Ovo za nas nije neobično, jer su većina fudbalera koji igraju u domaćoj ligi amateri, ili poluprofesionalci. Svi oni imaju posao van fudbala – rekao je Ziska.

Farska Ostrva su u novembru u Atini savladala Grčku sa 1:0 u grupi F kvalifikacija za šampionat Evrope.

Rumunija je prva na tabeli sa 10 bodova iz četiri utakmice, ispred Severne Irske koja ima devet bodova, a Farska Ostrva zauzimaju peto mesto sa četiri boda.

Frodi ima 37 godina, igra i u odbrani i u veznm redu, kako selektoru zatreba, a u dresu Farskih Ostrva dao je golove Lihštenštajnu, Malti, Islandu, Estoniji, Kazahstanu i – Srbiji. To je učinio 6. septembra 2011, u kvalifikacijama za EURO2012, u porazu Farana od 1:3.

Rumuni ne moraju da strepe. On će tada biti – u zatvoru, na svom novom radnom mestu.

hotsport.rs – tanjug

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter