0
Ostali sportovi

EHF LIGA ŠAMPIONA: Desetorica Srba jure F-4

Objavljeno: 24.03.15 u 17:26

Jedan od najinteresantnijih parova četvrtfinala EHF Lige šampiona svakako je dvomeč između Zagreba i Barselone.Jedan od glavnih favorita za osvajanje takmičenja, Kil, igraće sa Segedinom, PSŽ će na Vesprem, dok će rival Vardaru biti Kjelce. Srbija nema predstavnika,a li ima desetoricu igrača koji kigraju širom Evrope.

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se od 8. do 12. aprila. Revanši su od 15. do 19, a završni turnir EHF LŠ igra se 30. i 31. maja u Kelnu.

Barsa i Zagreb već dve decenije vode velike bitke. Španci su daleko uspešniji, jer Hrvati imaju samo jednu pobedu  iz 17 okršaja. Međutim, pobede nad Kilom i PSŽ-om pokazuju da Zagrepčani neće biti lak plen. 

Segedin je već izbacio jedan nemački tim na putu ka četvrtfinalu, ali će mu to biti znatno teže protiv Kila. Ove dve ekipe sastale su se pre tri godine, Nemci su tada slavili na putu ka trećoj evropskoj tituli.

PSŽ i Vesprem su bili rivali i prošle godine u ovoj fazi takmičenja, a Holanđani se nisu baš najbolje proveli.

Vardar i Kjelce se prvi put susreću u Evropi.

EHF Liga šampiona, četvrtfinale:
Zagreb (Hrvatska) – Barselona (Španija)
PSŽ (Francuska) – Vesprem (Mađarska)
Segedin (Mađarska) – Kil (Nemačka)
Vardar (Makedonija) – Kjelce (Poljska)

U ovoj fazi takmičenja igraće desetorica Srba: Marko Vujin (Kil), Mladen Bojinović (PSŽ), Rajko Prodanović (Segedin), Momir Ilić (Vesprem), te Alem Toskić, Ilija Abutović, Vladimir Petrić, Dobrivoje Marković, Stefan Terzić i Strahinja Milić (Vardar).

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter