0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BRANISLAV IVANOVIĆ: Oko Ronalda se vrti ceo evropski fudbal!

Objavljeno: 24.03.15 u 15:38

U Staroj Pazovi održana je konferencija za novinare na kojoj su prisustvovala tri srpska reprezentativca Branislav Ivanović, Zoran Tošić i Radosav Petrović.

Evo šta je kapiten Srbije i desni bek Čelsija rekao pred meč sa Portugalijom u nedelju.

– Kvalifikacije za nas počinju od ove utakmice i ima ih još dovoljno da okrenemo situaciju. Biće mnogo teže nego na početku, ali ova ekipa ima kvalitet i može. Gledamo u napred, verujemo u sebe, probaćemo da promenimo negativnu atmosferu koja se pravi oko svih nas – počeo je priču Branislav Ivanović.

Srbija posle tri odigrana meča ima samo jedan osvojen bod i poslednja je na tabeli I grupe kvalifikacija za EP u Francuskoj.

– Niko od nas nije očekivao da posle prve tri utakmice imamo jedan bod, ali je to naša realnost. Moramo da počnemo da skupljamo bodove da bismo se nadali plasmanu.

Branislav Ivanović smatra i da bi jedan osvojeni bod u Lisabonu mogao puno da znači „orlovima“.

– Bod protiv Portugalije može da bude najvažniji u celim kvalifikacijama jer bi nam dao psihološku prednost. Portugalija je apsolutni favorit, ali može da se iznenadi, probaćemo sve. Iz ove utakmice ne može ništa da se izgubi, a mnogo da se dobije.

Kapiten Srbije je takođe istakao da je Portugalija jedna od vodećih evropskih reprezentacija.

– Portugalija je jedna od vodećih ekipa u evropskom fudbalu, tako da je to za nas veliki motiv. Igramo mnogo bolje protiv velikih ekipa nego protiv onih gde treba da nametnemo svoj stil igre – jasan je Ivanović.

Desni bek Čelsija zna formulu kojom će Srbija iznenaditi Ronalda i drugare.

– Imamo viziju, probaćemo da uradimo sve jer nam je svaki bod bitan. Pritisak uvek postoji u fudbalu i veličina igrača se ogleda u tome kako se ponaša pod tim pritiskom. Imamo kvalitetnu ekipu, problem je vreme koje imamo za rad. Ova grupa igrača zaslužuje Evropsko prvenstvo, ali to mora da se pokaže na terenu.

Kapiten „orlova“ je istakao da Portugalija nije samo Ronaldo.

– Nije Portugal samo Ronaldo, ali je njihova prva zvezda i oko njega se vrti ceo evropski fudbal – zaključio je Ivanović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter