0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BOBAN MARJANOVIĆ: Vilijams je doktor košarke!

Objavljeno: 24.03.15 u 14:15

Gorostas Crvene zvezde Boban Marjanović bio je gost sajta Evrolige gde je govorio o duelu sa Albom, Markusu Vilijamsu, Dejanu Milojeviću i svojoj igri.

Ipak, prvo pitanje je bio vezano za veliki trijumf nad Makabijem u Kombank areni.

– Kada se ostvare takve pobede to mnogo znači. Igrati protiv timova koji imaju takvu istoriju je veliak stvar. Nije mnogo ljudi mislilo da ćemo pobediti Makabi. Protiv Barselone nismo odigrali kao što je trebalo, posebno kada je u pitanju skok u napadu – počeo je priču Marjanović.

Centar Crvene zvezde se odmah prešaltao na meč sa Albom u Berlinu i važnost pobede u Nemačkoj.

– Svaka pobeda u Evroligi je neverovatno važna. Svaka pobeda je kao finale za nas. Pobedili ili ne, utakmice koje nam slede su mnogo važne za nas. Svaka pobeda čini da se osećate dobro. Plus, utiče na samopouzdanje.

Boban Marjanović je istakao da je za njegov napredak najzaslužniji naporan rad na trninzima, kao i dobar kolektiv.

– To je nešto što je teško objasniti. Uticao sam ja, moj tim i moj trener. Bitan je jak trening i uložen trud. Kao da su se svi delovi slagalice sklopili ove sezone. Osećam se dobro u svojoj koži. To je najvažnije – istakao je Bobinator.

Sledeće pitanje Bobanu Marjanoviću bilo je vezano za sigrača Markusa Vilijamsa sa kojim u tandemu teroriše rivale.

– On je doktor košarke. Neverovatno je kako sve vidi na terenu. Ima taj osećaj, i sa njim ceo tim igra bolje. O njemu mogu reći samo najbolje, mnogo mi je drago što je došao kod nas.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Do sada su sezonu u Evroligi sa dabl-dabl učinkom završili samo Arvidas Sabonis, Dejan Tomašević i Dejan Milojević, a na dobro putu da to uradi sa 16 poena i 10 skokova u proseku je i Boban Marjanović.

– Uh, to je lepo društvo. Sav se uzbudim kad čujem ta imena. Ne znam šta da kažem na to. Veliki je kompliment da budete pomenuti u toj družini, ali to znači da se sav težak rad isplaćuje. I to mi se dopada. Kada sam bio mali gledao sam sve te igrače, a Milojević mi je čak bio i trener u Megi, mogu čak reći da mi je on mentor – zaključio je Boban Marjanović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter