5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN U PREDGRAĐU? Tumbaković kaže da bi crno-beli mogli da napuste Humsku zauvek

Objavljeno: 23.03.15 u 22:53

Član uprave i čovek zadužen za sportska pitanja u FK Partizan Ljubiša Tumbaković optužuje sadašnju vlast da je jedan od glavnih krivaca zbog čega još uvek nisu privatizovani naši najveći sportski klubovi.

– Kad je došla sadašnja vlast, rekli su da će do kraja godine doneti zakon o privatizaciji klubova. Prošlo je od tada već dve godine, a mi i dalje lutamo i ništa ne znamo. Jedini način da klubovi opstanu je da se privatizuju. I ne tražimo mi od države da nam pomogne već da nam omogući neke olakšice kako bismo to sproveli. Ne treba država da nas dotira sami ćemo se organizovati. Prodaćemo jednog igrača, ući ćemo u Ligu Evrope, a ona nije milion i trista hiljada već četiri miliona evra kada se ide iz kvalifikacija. Možda ćemo ući i u Ligu šampiona. Kako god zatvorićemo budžet, pa ćemo da oplodimo novac jer imamo ljude koji se bave ekonomijom, rekao je između ostalog Tumbaković u opširnom intervjuu za srpsko izdanje Njuzvika.

Iz vlasti kažu da niko nije zainteresovan za Zvezdu ili Partizan, da su dugovi tih klubova ogromni…

– Realno, ozbiljni biznismeni koji razmišljaju o privatizaciji nekog kluba imaju toliko novca da Partizanov dug od 14 miliona evra ne predstavlja veliki trošak odnosno ulaganje. Pogotovo ako se taj trošak razvrsta u nekoliko godina. Ali mi još uvek nemamo definisan status našeg stadiona. Privatnik koji bi došao ne mora ni da ga sredi, mogao bi novi da izgradi u okolini Beograda. Da li su stadioni u centru grada svuda u svetu? Naravno da nisu. I da ne misli neko da je to izmišljena priča – dva odlična projekta ozbiljnih investitora postojala su za Partizan, ali nisu prihvaćeni. Da jesu, niko ne bi razmišljao o prodaji igrača.

Nameće se zaključak da država ne sprečava privatizaciju, ali da ništa ne radi da je omogući.

– To je samo igra reči. Suština je ista. Možemo da polemišemo između ta dva termina, ali se sve dovodi na isto.

Ko je u svemu najveći gubitnik?

tumba-newsweek

– Direktno gube klubovi i fudbal. Sve zemlje u okruženju imaju reprezentativan stadion. Mi imamo dve ruine. Partizanov možda ima neku umetničku vrednost, ali je ruina. Ili Zvezdina Marakana, ej Marakana…

hotsport.rs

0
0

5 Komentara

  1. Na stadion u sred grada dolazi da gleda utakmice jedva 3000 ljudi,a oni bi da ga naprave van grada,pa ko ce onda da dodje. Druga stvar je evropa,gde ima metro,pa si za 15min gde god hoces,pa i u predgradju,ali ovde to ne moze.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kazes…prodacemo igrace,pa cemo uci u ligu Evrope,ili cak i u ligu shampiona…izvin,da nemas mozda neki carobni stapic….kako to mislis da uradis sa ovim igracima,koji su ostali…daj boze da budemo medju prva tri u nasoj ligi.

    0
    0
    Odgovori
  3. dok drzava-vlast zvezdu NE oslobodi DUGA to jest DUGOVE vrati, od privatizacije nista NEMA !!! kakva je to privatizacija u Srbiji u kojoj mafija ova ili ona (putarska, naftaska, trgovacka koliko li ih ima…a najnovija GMO ) sve je to prica radi price MANIPULACIJA, LAZ, PREVARA …PLJACKA . to sto nam premijer saopstava nije ni za zabaviste…sto je premijer zvezdu mimo svakog zakona na terenu i van njega stavio ?! o kom otporu prica …??? neka zakone koji za sve u Srbiji vaze , sem za zasticene …, u koje je zvezda i njeni ljudi koje vucic u zvezdu i oko zvezde dovede … sto bi se oni privatizovali ??? zar bi kao privatan klub mogli toliko para lagodno-legalno da operu i toliko da su DUZNI … vremenski i vrednosno . NE ; JER BI SE TO ODMAH VIDELO PO IMENU; PREZIMENU I ADRESI … a oni su prvaci sveta da ime i adresu promene i koriste kako im odgovara i treba !!! zato tubakovicu dok je ove vlasti od privatizacije nista nema … jer se zvezda za to vreme DUGOVA resiti nece niti ljudima u zvezdi i oko zvezde to (NE) odgovara .

    0
    0
    Odgovori
    • alo penzioner ne lupaj, zvezda je unistavana od dolaska ds na vlast samo zbog zemljista koje je oko marakane i jna, da bi se stadioni srusili i ozidao se jedan zajednicki van grada, a zemljiste nakom su bila dva stadiona bi se prodalo nekom nasem tajkunu koji bi to platio jedno 10 puta jeftinije i ubacio koji dinara vlasti. Prvo su zvezdu krenuli da unistavaju jer im je ona bila veci problem od partizana, a sad je partizan na redu jer su zvezdu sredili, nemoj da se zavaravas da vucic bogzna kako pomaze zvezdu znas li ti koliko je 60 miliona duga toliko ne vrede partizan ni zvezda zajedno ali zemljiste oko stadiona vredi pre 200 miliona.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter