3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

APRILSKO LUDILO: Poznati su svi termini odigravanja bitaka ‘večitih rivala’ za finale i Evroligu!

Objavljeno: 23.03.15 u 11:16

Posle sinoćnjeg poraza Partizana od Budućnosti, sve je postalo poznato, za mesto u finalu i Evroligi naredne godine boriće se Cedevita i Budućnost i, što javnost u Srbiji mnogo više zanima, Crvena zvezda i Partizan.

Crvena zvezda je bila najdominantija ove sezone sa samo dva poraza iz 26 odigranih kola. Budućnost je regularni deo sezone završila sa skorom 19-7, a Cedevita i Partizan sa 18-8, s tim što su Zagrepčani imali bolji međusobni skor, pa su izborili uslovno rečeno lakšeg protivnika u polufinalu.

Ono što ljubitelje košarke u Srbiji najviše zanima jeste duel decenije, koji već sada mnogi sa nestrpljenjem isčekuju, a naravno u pitanju je okršaj Crvene zvezde i Partizana. Ta serija imaće višestruki značaj, osim finala i borbe za trofej, ulog je plasman u Evroligu naredne sezone. Osim najmanje tri, a najviše pet spektakla u Beogradu, koji će doneti atomsku košarku, jedina loša stvar je što će Srbija imati samo jednog predstavnika u Evroligi.

Ta epska serija, kako je mnogi na društvenim mrežama najavljuju, počeće u 14. aprila i sav rasplet će se desiti u narednih osam dana. Crvena zvezda će biti domaćin prve dve utakmice (14. i 15. aprila), treća i eventualna četvrta će se igrati pred Partizanovim navijačima 18. i 19. aprila, a ukoliko bude potrebno, ‘majstorica’ će se igrati 22. aprila, ponovo pred crveno-belim pristalicama.

Isti sistem će biti i u finalu, koje je planirano za 25, 26. i 29. april, a po potrebi i 30. april i 2. maj. To nam garantuje nekoliko utakmica koje će sigurno biti za nezaborav, a videćemo na ko će se radovati, a ko tugovati.

Jedno je sigurno, ako amerikanci na koledžu upravo uživaju u ‘Martovskom ludilu’, ljubitelji košarke u Srbiji će imati svoje ‘Aprilsko ludilo’.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Ovi talenti iz Aba lige su mogli napravit makar dan pauze u rasporedu izmedju dvije utakmice. Ovako dva dana u nizu da se igra, pa to nece licit ni na sta, ni u NBA se plejof ne igra dan za danom. Glupost.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter