0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

REKORD OTKRIVA ŠAMPIONA: Zvezda kao Olimpija, Makabi i Partizan

Objavljeno: 22.03.15 u 17:30

Današnjim trijumfom protiv MZT-a u meču 26. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde postali su tek četvrti tim u istoriji ovog takmičenja koji sezonu završava sa samo dva poraza.

Ono što će svakako interesovati navijače crveno-belih je da svaki put kada se to desilo ekipa koja je dolazila do takvog učinka na kraju je osvajal i trofej.

Prvo je to pošlo od ruke ljubljanskoj Olimpiji koja je u prvoj sezoni (2001/02) u konkurenciji 12 timova imala skor 20-2, potom je 2007/08 isto uradio i Partizan s tom razlikom da je tada već učestvovalo 14 timova u ligi, baš kao i 2011/12 kada je Makabi suvereno došao do trofeja.

Međutim, sve do ove godine uvek se igrao fajnakl-for, a ove sezone po prvi put će šampiona i finaliste doneti plej-of čije učesnike znamo, ali ne i parove pošto protiv Crvene zvezde mogu da igraju sva tri preostala tima (Partizan, Budućnost ili Cedevita) u zavisnosti od večerašnjih rezultata 26. kola.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter